Általános Szerződési Feltételek (ASZF) és jogi nyilatkozat

Rigotech Autósport és Vezérléstechnikai Szolgáltató Bt. Jogi Nyilatkozata, Felhasználói Feltételek és Tájékoztató

Jelen weboldal tulajdonosa és üzemeltetője a Rigotech Autósport és Vezérléstechnikai Bt. (7100 Szekszárd, Bródy S.u.24 – Chiptuning Centrum, Rigotech Chiptuning). A rigotech.hu/ és aloldalak alatti oldalak teljes szöveges és grafikus tartalma, beleértve a letölthető cikkeket, e-könyveket (e-book), hírlevél-sorozatokat, típuslistákat, mozgókép anyagokat, blog bejegyzéseket szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján) és a szerző Tóth Richárd jogtulajdonát képezik. Minden jog fenntartva.

Oldalainkon található bármely tartalom teljes, vagy részbeni másolása, átdolgozása, felhasználása, publikálása előzetes írásos engedély hiányában tilos.

Az oldal egyes részletei, írásos engedéllyel a forrás, mint működő link: www.rigotech.hu és szerző: Tóth Richárd megjelölésével felhasználhatók.

Egyes e-könyveink tartalmazzák a terjesztésre jogosító írásos hozzájárulást, ezek módosítatlan formában nem személyes vagyonszerzés céljából szabadon tovább küldhetők. Bármilyen módosítás, részelt kivágás és felhasználás, közlés, terjesztés, publikálás, megmásítás esetére nem terjed ki az írásos hozzájárulás, így az anyagokkal kapcsolatos bármely felsorolt tevékenység folytatása büntető- és polgárjogi eljárást von maga után.

A forrásmegjelölés hiányában, vagy hiányos megjelöléssel illetve írásbeli szerzői hozzájárulás nélküli részleges vagy teljes másolás, tárolás, megjelenítés, publikálás esetén, bármely tartalom közzétételi díja: 10 000 HUF + Áfa szavanként naponta. Az anyagi- és egyéb felelősséget a tartalmat megjelenítő média (pl. weboldal) tulajdonosa vállalja, valamint a jogtalan felhasználást megvalósító magánszemély ill. jogi személy. A fizetési kötelezettség elévülése 20 év.

Oldalaink (rigotech.hu/) látogatói az oldalra lépéskor automatikusan és önként elfogadták a jogi nyilatkozatban foglaltakat, valamint jelen ‘Felhasználói feltételeket’.

Irodánkba vagy partnereinkhez betérő ügyfeleink bármely szolgáltatásunk igénybevételekor elfogadják cégünk ‘Jogi nyilatkozatát’ és jelen ‘Felhasználói feltételeket’. Ezekről szóban és vagy írásban a helyszínen szintén tájékoztatást kérhetnek.

A feliratkozás és ajánlatkérés feltételei

A Chiptuning Centrum, Rigotech Chiptuning (www.rigotech.hu) oldalunkon és a hozzá tartozó aloldalakon  lehetőség van feliratkozni hírlevelünkre, kifejezetten magán célra igénybe venni ingyenes szolgáltatásainkat, tájékoztató anyagainkat, e-könyveinket. Lehetőség van, onlnie árajánlat-, ajánlat-, tájékoztatás kérésre. (továbbiakban: feliratkozás)

A feliratkozás, ajánlatkérés kezdeményezése, az adatok megadása, kifejezetten a jelen feliratkozási feltételek elfogadását jelenti a feliratkozó/ajánlatkérő részéről. Tehát az adatai megadásakor előzetes hozzájárulását adja a felhasználó, hogy a fenti weboldalakat üzemeltető Rigotech Bt. –től, jogutódjától vagy partnerétől elektronikus vagy postai levelet,telefonhívást,  rövid szöveges üzenetet (SMS) fogadjon, amelyek alkalmanként a Rigotech Bt. vagy annak jogutódai, vagy partnere üzleti reklámját, üzleti ajánlatát tartalmazza.

Abban az esetben, ha a megadott adatok nem helyesek (pl. a megadott címen nem elérhető a feliratkozó) a feliratkozást, regisztrációt figyelmeztetés nélkül töröljük.

A feliratkozó/ajánlatkérő kijelenti, hogy nem konkurens tevékenységet folytat, és nem üzleti adatszerzési céllal regisztrál és kér ajánlatot.

Adatkezelés

A feliratkozás/ajánlatkérés önkéntes. A feliratkozáskor/ajánlatkéréskor kapott személyes és nem személyes adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek semmilyen körülmények között nem adjuk át, a feliratkozás bármikor megszüntethető bármelyik általunk küldött elektronikus levél alján lévő leiratkozási linkre való kattintással, vagy ha szándékát jelzi felénk az info kukac rigotech pont hu címre küldött levéllel.

A feliratkozáskor bekért és kezelt adatok köre: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, IP cím, a feliratkozás időpontja, a cég neve és címe, a feliratkozó szerepe a cégben, a járműre vonatkozó adatok, egyéb adatok. A megrendeléskor kezelt adatok köre a fentieken kívül: szállítási cím, kapcsolattartó telefonszáma. Az adatokat hírlevél, blogértesítő küldésére, saját illetve esetekként partnercégeink hirdetéseinek küldésére használjuk.

Tájékoztató gépjármű átalakításról és a vonatkozó jogszabályok elérhetősége

A hatályos hazai jogszabályok és rendelkezések alapján:

 1. Bármely átalakítás, amely megváltoztatja a jármű műszaki adatlapján feltüntetett paramétereit, engedélyköteles.
  1. A beavatkozás előtt műszaki terv és dokumentáció készítése szükséges. Ezt az illetékes kormányhivatal és vagy Közlekedési hatóság elbírálja.
   Pozitív elbírálást követően lehetséges az autó átalakítása, az autó közúti használata.
  2. Az átalakítás után időszakos műszaki vizsgálat során ellenőrzik a módosítást, majd bejegyzik az autó forgalmi engedélyébe.
 2. Nem adható ki engedély olyan átalakításra, amely a jármű környezetvédelmi értékeinek romlását eredményezi.
 3. Egyéb vonatkozó rendelkezések, lásd lent.

Cégünk fő tevékenysége a motordiagnosztika, valamint motorvezérlő elektronika (számítógép) javítás és beállítás.

1. eset

Leggyakrabban kért beállításaink célja a fogyasztás csökkentése, a káros anyag kibocsájtás kibocsájtás csökkentése, az autó csúcsteljesítményének és maximális
forgatónyomatékának megváltoztatása nélkül. Véleményünk szerint, mivel ez a fenti két pontot nem érinti, valamint az autóba nem szerelünk be semmit, így ez
nem minősül az autó átalakításának, nem engedélyköteles. Ugyanez a beállítás történik egy nem számítógép vezérelt régebbi konstrukciójú autó szakszerű
mechanikus beállításakor (porlasztó kalibrálása, szelephézag beállítás, előgyújtás beállítás, vezérlés beállítás) egy autószervizben, amely szintén nem engedélyköteles.
A beállítás nem minősül az autó átalakításának.

A fenti állítás mérésekkel alátámasztható (fogyasztás, káros anyag kibocsájtás, teljesítmény) ugyanakkor “mindössze” csak a Rigotech Bt. ügyvezetőjének
véleménye, álláspontja. Kérjük ügyfeleinket, hogy bármilyen tőlünk megrendelt szolgáltatás igénybevétele előtt tájékozódjanak a hatályos szabályok felől,
és kizárólag akkor vegyék igénybe szolgáltatásainkat, ha az szerintük is jogkövető, biztonságos és legális. Járműveiket mindig a jog adta kereteken belül módosíttassák,
és csak akkor vegyenek részt vele közúti forgalomban, ha ez engedélyezett és biztonságos.

2. eset

Kifejezetten az ügyfelünk kérésére és felelősségére elvégzett egyes beállításaink során módosulnak a jármű műszaki adatlapján és típusengedélyében
rögzített adatok, különös tekintettel a maximális teljesítmény és maximális forgatónyomaték tekintetében.

Cégünk és Partnereink minden esetben felhívják erre az ügyfél figyelmét, aki a fentiek ismeretében kizárólag teszt jelleggel veszi igénybe a szolgáltatásunk,
az átalakítási engedélyezést megelőzően.
Teszt jellegű beállításunk célja annak kiderítése (zárt tesztpályán, valamint fékpadi mérés segítségével, melyekről ügyfelünk gondoskodik), hogy

 1. az általunk készített beavatkozás mértéke szükségessé teszi-e az átalakítási eljárás lefolytatását,
 2. az általunk készített beállítás megéri-e az átalakítási procedúrát és költségeket, tehát felmérés, felbecslés célzatú, jellegű.

A teszt jelleggel az ügyfél kérése alapján elvégzett beállításaink visszaállítása a gyári állapotra az ügyfél kérésére lehetséges.
Az előzetes felbecslés során nem visszaalakítható végleges átalakítást, módosítást sem a Rigotech Bt. sem Partnerei nem végeznek.
Az átalakítási engedély beszerzése és bemutatása után kerül sor az egyedi beállításunk végleges feltöltésére, a végleges beavatkozás dokumentálására.

Az engedélyezési- és egyéb eljárások lefolytatása ügyfelünk dolga és felelőssége, ahogyan a teszt jelleggel feltöltött beállítás gyárira történő visszaállítása is.

3. eset

Az ügyfél kérésére kizárólag teszt és hibafeltárási jelleggel vállaljuk egyes környezetvédelmi rendszerek szerviz célú ideiglenes lekapcsolását.
Ez kifejezetten hasznos és ajánlott rejtett hibák lokalizálásakor, egyes drága fődarabok beszerzése előtt. Pl. EGR szelep, részecske szűrő, egyéb.

(A részecskeszűrő elhasználódásának, eltömődésének több oka is lehet. Amennyiben fennálló porlasztó vagy más üzemanyag rendszeri hiba miatt történt a
szűrő tönkremenetele, úgy nem elég a szűrő cseréje, a kiváltó okot is kezelni kell. A 3. eset szerinti diagnosztikai célú eljárások kizárólag ezt a célt szolgálják.)

Az ilyen módon ideiglenesen átalakított jármű közúti forgalomban nem, vagy csak korlátozottan vehet részt. Teljes körű tájékoztatást a feladat ismeretében
adunk a beavatkozás megkezdése előtt, valamint javasoljuk hogy minden ilyen eset előtt ügyfelünk tájékozódjon az illetékes szerveknél, hatóságoknál.

További információ

Ügyfelünk a területileg illetékes Kormányhivatalban, valamint a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál kérhet tájékoztatást.
A vonatkozó szabályok elérhetősége, ahol ügyfelünk tájékozódhat:

5/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet a közúti járművek műszaki megvizsgálásáról

6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről

91/2004. (VI. 29.) GKM rendelet a közúti járművek forgalomba helyezésével és forgalomban tartásával, környezetvédelmi felülvizsgálatával és ellenőrzésével, továbbá a gépjárműfenntartó tevékenységgel kapcsolatos egyes közlekedési hatósági eljárások díjáról

2003.évi CX. törvény a regisztrációs adóról

Foglalási irányelv

Ha a szekszárdi központi műhelyünkben szeretnél szolgáltatást igénybe venni ezt történhet

 • nem egyeztetett időpontban vagy
 • egyeztetett időpontban.

Nem egyeztetett időpontban történő munkafolyamat

Bármely munkanapon nyitvatartási időben behozhatod autódat telefonos egyeztetést követően. Javasolt reggel nyitásra érkezni, az autót le kell tenni. Ilyenkor nincs mód a munka helyszíni megvárására. Az átvételkor mindössze a kulcsot vesszük át, a feladatot később egyeztetjük, ha nap közben felszabadul egy hely. 
Időpont foglalás nélkül (amelynek előfeltétele a műhely vagy mérőpad foglalás, bizonylata a foglalás számlája),

 • nem garantáljuk, hogy van az adott napon szabad kapacitásunk
 • nem garantáljuk, hogy üzemel a mérőpad
 • nem garantáljuk, hogy tudunk beszélni az autódról, feladatról, problémádról
 • nem garantáljuk, hogy megkezdjük vagy befejezzük a kért feladatot
 • fenntartjuk a jogot, hogy az autót nem vesszük át ha látjuk, hogy aznap esélytelen, hogy dolgozzunk rajta.

Egyeztetett időpontban történő munkafolyamat

Egyeztetett időpontban számítunk pontos megérkezésedre. A munka megvárható. A foglalt időpontban

 • garantáljuk, hogy van szabad kapacitásunk
 • garantáljuk, hogy műhelyünk és/vagy mérőpadunk a rendelkezésedre áll

Műhely és/vagy mérőpad foglalás – rendelkezésre állási (foglalási) díj

Munkatársaink és eszközeink (műhely, mérőpad, egyéb) rendelkezésre állását előre fizetett díj ellenében biztosítjuk, ez a rendelkezésre állási vagy más néven foglalási díj. Számunkra ez biztosítja, hogy

 • Ügyfelünk foglalási szándéka komoly,
 • az egyeztetett időpontban megérkezik, és
 • autója a kért munkára alkalmas állapotban van.

Az előre fizetett foglalási díj összege teljes mértékben jóváírásra kerül az egyeztetett időpontban történő teljesítéskor.
Az ügyfél a foglalási díjat elbukja akkor, ha

 • nem érkezik meg a foglalt időpontra
 • korábban nem módosította időpontját a feltételek szerint
 • az autója nincs megfelelő állapotban, így a teljesítménymérés nem elvégezhető
 • ajánlatkéréskor hibás adatokat adott meg, így önhibánkon kívül nem elvégezhető a teljesítménymérés, egyéb munka (pl. kézi váltó helyett automatával érkezik, rossz évjárat megadás miatt az egyeztetettől eltér az autó rendszere, stb.)

A foglalási díjat weboldalunkon keresztül lehet rendezni, kártyás fizetéssel, PayPal segítségével, vagy előre utalással.

Az időpontfoglalás menete

Az időpontfoglalás előfeltétele az előre kifizetett rendelkezésre állási díj. Az összeg beérkezésekor számlát állítunk ki. Az időpontfoglaláskor a név és számla sorszám segítségével rögzítjük az időpontot, telefonon keresztül (70/602 12 27), vagy személyesen a szekszárdi műhelyben.
Az időpontfoglalást az Ügyfél kezdeményezi, de a Szolgáltató is keresheti egyeztetés céljából.

A műhelyünk gyakran 2-3 hétre előre le van foglalva, így célszerű mielőbb érdeklődni a szabad helyekről, rendezni a foglalási díjat, és időpontot foglalni.

Időpont lemondási és módosítási feltételek a Szolgáltató részéről

Foglalt időpont esetén mindent megteszünk a pontos kezdés érdekében, de fenntartjuk a jogot az időpont módosítására, lemondásra akkor, ha személyi, műszaki vagy egyéb okból a kért munkát a foglalt időpontban nem tudjuk megkezdeni, vagy nem tudjuk befejezését adott napra garantálni. Nem várt csúszás esetén (pl. korábbi ügyfél elhúzódó munkafolyamata, áramszünet, egyéb) 0-2 óra csúszást kölcsönösen elfogadhatónak ítélünk. A kellemetlenséget árkedvezménnyel kompenzáljuk.
Ha a Szolgáltató kénytelen lemondani az időpontot és ezt a tervezett találkozó előtt legalább 24 órával korábban teszi, úgy az előre fizetett foglalási díjat visszafizeti, vagy új időpontot kerül kiválasztásra.
Amennyiben a Szolgáltató 24 órán belül mondja le az időpontot és Ügyfelünk nem kíván újat foglalni, úgy a kapott foglalási díj + 10.000 forint ‘bánatpénz’ kerül visszafizetésre.

Időpont lemondási és módosítási feltételek az Ügyfél részéről

Az időpont többször módosítható vagy lemondható (foglalási díj visszafizetéssel) bármikor, de legkésőbb az ütemezett időpont előtt 1 héttel. Ezt követően még egyetlen alkalommal lehetséges módosítani. Utolsó módosítási lehetőség a tervezett időpont előtt 3 munkanappal. (Pl.: péntek 10:00-ra van időpontod, ezt kedd reggel 10 óra előtt még tudod módosítani, akár több héttel is, viszont kedden 10 után már csak a lentiek szerint.)
Ha 3 munkanapon belül “az utolsó pillanatban” mégis közbejönne valami, próbálunk segíteni és kitűzünk egy új időpontot. Ha a korábbi helyed be tudjuk tölteni, akkor nincs extra költséged. Ha bukjuk az időpontod (üres a műhely mert lefoglaltad), bukod a foglalási díjat. Ilyen esetben az új időpont tartásához új foglalási díj szükséges, és újraindul a folyamat.

Foglalási díj érvényessége

A számla kiállításától számított fél éven belül teljesítenünk kell a munkát, akkor is, ha időpont módosítás történt. Időpontfoglaláskor célszerű 1 hónapon belülre foglalni, így többszörös módosítás esetén is ebben a keretben tudunk maradni. Ha az Ügyfél részéről nem találunk a keretben alkalmas időpontot, a foglalási díjat időben jelzett (fél éven belül) kérésére visszautaljuk.

Az időpont lemondás és módosítás módjai

Ügyfélszolgálatunkon tudod intézni, vagy személyesen a szekszárdi műhelynél. Hívd munkaidőben a 70 602 12 27-es számot. Munkaidőn kívül, vagy ha foglalt / nem kapcsolható, küldj SMS-t, benne a

 • teljes neveddel
 • foglalt időpontoddal
 • és hogy mit szeretnél tenni. Amint lehet visszahívunk, és lépünk az ügyben.

Tekintve, hogy a pénzed és a műhelyünk foglaltsága múlik rajta, kiemelten fontos, hogy bármilyen változást IDŐBEN jelezz, így mi is időben tudunk reagálni.

A webshop üzemeltetője

Cégnév: Rigotech Autósport és Vezérléstechnika Bt.
Cím: 7100 Szekszárd, Bródy S.u.24.
Alapítva: 2001
Adószám: 21062393-1-17

Bankkártyás fizetés

A rigotech.hu oldalain Paypal és banki átutalás fizetési módok mellett tudsz bankkártyával is fizetni. A kártyás fizetés választásakor a kártyaadatok nem jutnak el hozzánk, ezek szakszerű, biztonságos kezeléséről a Barion Payment Zrt. gondoskodik.

A Barion elektronikus fizetéseket lebonyolító szolgáltatás, amivel kényelmesen és biztonságosan tudsz bankkártyával, vagy előre feltöltött egyenleggel fizetni webáruházakban, mobilalkalmazásokban, vagy barátaidnak.
A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló e-pénz kibocsátó, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013. További infó ITT.