Általános Szerződési Feltételek (ASZF) és jogi nyilatkozat

Rigotech Autósport és Vezérléstechnikai Szolgáltató Bt. Jogi Nyilatkozata, Felhasználói Feltételek és Tájékoztató

Jelen weboldal tulajdonosa és üzemeltetője a Rigotech Autósport és Vezérléstechnikai Bt. (7100 Szekszárd, Bródy S.u.24 – Rigotech Chiptuning). A rigotech.hu/ és aloldalak alatti oldalak teljes szöveges és grafikus tartalma, beleértve a letölthető cikkeket, e-könyveket (e-book), hírlevél-sorozatokat, típuslistákat, mozgókép anyagokat, blog bejegyzéseket szerzői jogi védelem alatt állnak (többek közt a 1999. évi LXXVI. tv. alapján) és a szerző Tóth Richárd jogtulajdonát képezik. Minden jog fenntartva. Az oldalon feltüntetett márkajelzések,  márka- és gyártmány nevek védjegyek, a gyártók tulajdonát képezik. Oldalainkon mindössze a jármű könnyű kereshetőségét, azonosítását segítik. Szolgáltatásaink a gyártóktól függetlenek.

Oldalainkon található bármely tartalom teljes, vagy részbeni másolása, átdolgozása, felhasználása, publikálása előzetes írásos engedély hiányában tilos.

Az oldal egyes részletei, írásos engedéllyel a forrás, mint működő link: www.rigotech.hu és szerző: Tóth Richárd megjelölésével felhasználhatók.

Egyes e-könyveink tartalmazzák a terjesztésre jogosító írásos hozzájárulást, ezek módosítatlan formában nem személyes vagyonszerzés céljából szabadon tovább küldhetők. Bármilyen módosítás, részelt kivágás és felhasználás, közlés, terjesztés, publikálás, megmásítás esetére nem terjed ki az írásos hozzájárulás, így az anyagokkal kapcsolatos bármely felsorolt tevékenység folytatása büntető- és polgárjogi eljárást von maga után.

A forrásmegjelölés hiányában, vagy hiányos megjelöléssel illetve írásbeli szerzői hozzájárulás nélküli részleges vagy teljes másolás, tárolás, megjelenítés, publikálás esetén, bármely tartalom közzétételi díja: 10 000 HUF + Áfa szavanként naponta. Az anyagi- és egyéb felelősséget a tartalmat megjelenítő média (pl. weboldal) tulajdonosa vállalja, valamint a jogtalan felhasználást megvalósító magánszemély ill. jogi személy. A fizetési kötelezettség elévülése 20 év.

Oldalaink (rigotech.hu/) látogatói az oldalra lépéskor automatikusan és önként elfogadták a jogi nyilatkozatban foglaltakat, valamint jelen ‘Felhasználói feltételeket’.

Irodánkba vagy partnereinkhez betérő ügyfeleink bármely szolgáltatásunk igénybevételekor elfogadják cégünk ‘Jogi nyilatkozatát’ és jelen ‘Felhasználói feltételeket’. Ezekről szóban és vagy írásban a helyszínen szintén tájékoztatást kapnak / kérhetnek.

 

A feliratkozás és ajánlatkérés feltételei

A Chiptuning Centrum, Rigotech Chiptuning (www.rigotech.hu) oldalunkon és a hozzá tartozó aloldalakon  lehetőség van feliratkozni hírlevelünkre, kifejezetten magán célra igénybe venni ingyenes szolgáltatásainkat, tájékoztató anyagainkat, e-könyveinket. Lehetőség van, onlnie árajánlat-, ajánlat-, tájékoztatás kérésre. (továbbiakban: feliratkozás)

A feliratkozás, ajánlatkérés kezdeményezése, az adatok megadása, kifejezetten a jelen feliratkozási feltételek elfogadását jelenti a feliratkozó/ajánlatkérő részéről. Tehát az adatai megadásakor előzetes hozzájárulását adja a felhasználó, hogy a fenti weboldalakat üzemeltető Rigotech Bt. –től, jogutódjától vagy partnerétől elektronikus vagy postai levelet,telefonhívást,  rövid szöveges üzenetet (SMS) fogadjon, amelyek alkalmanként a Rigotech Bt. vagy annak jogutódai, vagy partnere üzleti reklámját, üzleti ajánlatát tartalmazza.

A feliratkozó/ajánlatkérő kijelenti, hogy nem konkurens tevékenységet folytat, és nem üzleti adatszerzési céllal regisztrál és kér ajánlatot.

 

 

Adatkezelés

A feliratkozás/ajánlatkérés önkéntes Adatkezelési tájékoztatónk itt olvasható. A feliratkozáskor/ajánlatkéréskor kapott személyes és nem személyes adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek semmilyen körülmények között nem adjuk át, a feliratkozás bármikor megszüntethető bármelyik általunk küldött elektronikus levél alján lévő leiratkozási linkre való kattintással, vagy ha szándékát egyéb úton jelzi felénk.

A feliratkozáskor bekért és kezelt adatok köre: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, IP cím, a feliratkozás időpontja, a cég neve és címe, a feliratkozó szerepe a cégben, a járműre vonatkozó adatok, egyéb adatok. A megrendeléskor kezelt adatok köre a fentieken kívül: szállítási cím, kapcsolattartó telefonszáma. Az adatokat hírlevél, blogértesítő küldésére, saját illetve esetekként partnercégeink hirdetéseinek küldésére használjuk.

Tájékoztató gépjármű átalakításról és a vonatkozó jogszabályok elérhetősége

A hatályos hazai jogszabályok és rendelkezések alapján:

 1. Bármely átalakítás, amely megváltoztatja a jármű műszaki adatlapján feltüntetett paramétereit, engedélyköteles.
  1. A beavatkozás előtt műszaki terv és dokumentáció készítése szükséges. Ezt az illetékes kormányhivatal és vagy Közlekedési hatóság elbírálja.
   Pozitív elbírálást követően lehetséges az autó átalakítása, az autó közúti használata.
  2. Az átalakítás után időszakos műszaki vizsgálat során ellenőrzik a módosítást, majd bejegyzik az autó forgalmi engedélyébe.
 2. Nem adható ki engedély olyan átalakításra, amely a jármű környezetvédelmi értékeinek romlását eredményezi.
 3. Egyéb vonatkozó rendelkezések, lásd lent.

Cégünk fő tevékenysége a motordiagnosztika, teljesítménymérés, valamint motorvezérlő elektronika (számítógép) javítás és beállítás.

1. eset

Leggyakrabban kért beállításaink célja a fogyasztás csökkentése, az autó csúcsteljesítményének és maximális forgatónyomatékának megváltoztatása nélkül. Véleményünk szerint, mivel ez a fenti két pontot nem érinti, valamint az autóba nem szerelünk be semmit, így ez nem minősül az autó átalakításának, nem engedélyköteles. Ugyanez a beállítás történik egy nem számítógép vezérelt régebbi konstrukciójú autó szakszerű mechanikus beállításakor (porlasztó kalibrálása, szelephézag beállítás, előgyújtás beállítás, vezérlés beállítás) egy autószervizben, amely a gyakorlat szerint garantáltan nem engedélyköteles. Legjobb tudásunk szerint az ilyen célt szolgáló, ilyen fajta beállítás nem minősül az autó átalakításának.

A fenti állítás mérésekkel alátámasztható (fogyasztás, káros anyag kibocsájtás, teljesítmény) ugyanakkor “mindössze” csak a Rigotech Bt. ügyvezetőjének véleménye, álláspontja. Kérjük ügyfeleinket, hogy bármilyen tőlünk megrendelt szolgáltatás igénybevétele ELŐTT  tájékozódjanak a hatályos szabályok felől, és kizárólag akkor vegyék igénybe szolgáltatásainkat, ha az szerintük is jogkövető, biztonságos és legális. Járműveiket mindig a jog adta kereteken belül módosíttassák, és csak akkor vegyenek részt vele közúti forgalomban, ha ez engedélyezett és biztonságos.

2. eset

Kifejezetten az ügyfelünk kérésére és felelősségére elvégzett egyes beállításaink során módosulnak a jármű műszaki adatlapján és típusengedélyében rögzített adatok, különös tekintettel a maximális teljesítmény és maximális forgatónyomaték vonatkozásában.

Cégünk és Partnereink minden esetben felhívják erre az ügyfél figyelmét, aki a fentiek ismeretében kizárólag teszt jelleggel és saját felelősségére veszi igénybe bármely teljesítménynövelő szolgáltatásunk, az átalakítási engedélyezést megelőzően.
Teszt jellegű beállításunk célja annak kiderítése (zárt tesztpályán, valamint fékpadi mérés segítségével, melyekről ügyfelünk gondoskodik), hogy

 1. az általunk készített beavatkozás mértéke szükségessé teszi-e az átalakítási eljárás lefolytatását,
 2. az általunk készített beállítás megéri-e az átalakítási procedúrát és költségeket, tehát felmérés, felbecslés célú.

A teszt jelleggel az ügyfél kérése alapján elvégzett beállításaink visszaállítása a gyári állapotra az ügyfél kérésére lehetséges.
Az előzetes felbecslés során nem visszaalakítható végleges átalakítást, módosítást sem a Rigotech Bt. sem Partnerei nem végeznek.
Az átalakítási engedély beszerzése és bemutatása után kerül sor az egyedi beállításunk végleges feltöltésére, a végleges beavatkozás dokumentálására.

Az engedélyezési- és egyéb eljárások lefolytatása ügyfelünk dolga és felelőssége, ahogyan a teszt jelleggel feltöltött beállítás gyárira történő visszaállíttatása is.

További információ

Ügyfelünk a területileg illetékes Kormányhivatalban, valamint a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál kérhet tájékoztatást.
A vonatkozó szabályok elérhetősége, ahol ügyfelünk tájékozódhat:

5/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet a közúti járművek műszaki megvizsgálásáról

6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről

91/2004. (VI. 29.) GKM rendelet a közúti járművek forgalomba helyezésével és forgalomban tartásával, környezetvédelmi felülvizsgálatával és ellenőrzésével, továbbá a gépjárműfenntartó tevékenységgel kapcsolatos egyes közlekedési hatósági eljárások díjáról

2003.évi CX. törvény a regisztrációs adóról

Kötelező tudnivalók szolgáltatás igénybevétele előtt

Cégünk autószereléssel, hibafeltárással, tanácsadással NEM foglalkozik. Emiatt, csak jó állapotú autókat fogadunk, mert beállításainkkal kizárólag ezeken tudunk eredményt garantálni. 

A beállítások fejlesztése teljesítménymérő padon, történik, egyes esetekben közúton, valós körülmények közt mérjük a teljesítményt, veszünk fel menetadatokat. A teljesítménymérés, vagy akár a szokásostól eltérő teljes terhelésen történő közlekedés eltérhet a napi használatban szokásos igénybevételtől. Jó mechanikai állapotú autónál ez normál üzemnek felel meg, semmilyen káros hatása nem lehet. A padi mérés terhelése megfelel egy vízszintes útszakaszon 4., 5., vagy 6. fokozatban történő padlógázos gyorsításnak, a teljes fordulatszám tartományban. Ezt a folyamat során többször ismételjük, menetszél szimulátorral biztosítva a megfelelő hűtést.

A pados mérés nem jár nagyobb kockázattal, mint a fent részletezett nagy terhelésű közúti használat, így maga a pad semmilyen veszélyt, hibaforrást nem jelent, használata biztonságos, széles körben elterjedt. 

Magas futásteljesítményű autóknál amennyiben előre nem látott okból az autó nem bírja a terhelést, és a tesztkörön vagy mérőpadon kijön bármilyen hibája azért cégünk nem felel. A hiba forrása az autó állapota, futása, rejtett hibája, elhasználódása, nem a tesztkört végző kolléga vagy a pad mérési módszerének a hibája. A nagy terhelésből adódó meghibásodás közúti használatkor pont ugyanúgy kiütközik normál használat és azonos igénybevétel esetén. 

Foglalási irányelv

Ha a szekszárdi központi műhelyünkben szeretnél szolgáltatást igénybe venni ezt történhet

 • nem egyeztetett időpontban vagy
 • egyeztetett időpontban.

Nem egyeztetett időpontban történő munkafolyamat

Bármely munkanapon nyitvatartási időben behozhatod autódat telefonos egyeztetést követően. Javasolt reggel nyitásra érkezni, az autót le kell tenni. Ilyenkor nincs mód a munka helyszíni megvárására. Az átvételkor mindössze a kulcsot vesszük át, a feladatot később egyeztetjük, ha nap közben felszabadul egy hely. 
Időpont foglalás nélkül (amelynek előfeltétele a műhely vagy mérőpad foglalás, bizonylata a foglalás számlája),

 • nem garantáljuk, hogy van az adott napon szabad kapacitásunk
 • nem garantáljuk, hogy üzemel a mérőpad
 • nem garantáljuk, hogy tudunk beszélni az autódról, feladatról, problémádról
 • nem garantáljuk, hogy megkezdjük vagy befejezzük a kért feladatot
 • fenntartjuk a jogot, hogy az autót nem vesszük át ha látjuk, hogy aznap esélytelen, hogy dolgozzunk rajta.

Egyeztetett időpontban történő munkafolyamat

Műhely / mérőpad előzetes lefoglalására KIZÁRÓLAG akkor van szükség, ha a szekszárdi központi műhelybe szeretnél jönni. Partnereink enélkül fogadnak.

Egyeztetett időpontban számítunk pontos megérkezésedre. A munka megvárható. A foglalt időpontban

 • garantáljuk, hogy van szabad kapacitásunk
 • garantáljuk, hogy műhelyünk és/vagy mérőpadunk a rendelkezésedre áll

 

Műhely és/vagy mérőpad foglalás – rendelkezésre állási (foglalási) díj

Munkatársaink és eszközeink (műhely, mérőpad, egyéb) rendelkezésre állását előre fizetett díj ellenében biztosítjuk, ez a rendelkezésre állás a foglalási díj. Számunkra ez biztosítja, hogy

 • Ügyfelünk foglalási szándéka komoly,
 • az egyeztetett időpontban megérkezik, és
 • autója a kért munkára alkalmas állapotban van.

Az előre fizetett foglalási díj összege 100 százalékban jóváírásra kerül az egyeztetett időpontban történő teljesítéskor.
Az ügyfél a foglalási díjat elbukja ha

 • nem érkezik meg a foglalt időpontra
 • korábban nem módosította időpontját a feltételek szerint
 • az autója nincs megfelelő állapotban, így a teljesítménymérés nem elvégezhető
 • ajánlatkéréskor hibás adatokat adott meg, így önhibánkon kívül nem elvégezhető a teljesítménymérés, egyéb munka (pl. kézi váltó helyett automatával érkezik, rossz évjárat megadás miatt az egyeztetettől eltér az autó rendszere, stb.)

A foglalási díjat szekszárdi telephelyünkön személyesen készpénzben vagy weboldalunkon keresztül lehet rendezni, kártyás fizetéssel, PayPal -lal vagy előre utalással.

 

Az időpontfoglalás menete

Az időpontfoglalás előfeltétele az előre kifizetett foglalási díj. Az összeg beérkezésekor számlát állítunk ki. Az időpontfoglaláskor a név és számla sorszám segítségével rögzítjük az időpontot, telefonon vagy személyesen a szekszárdi műhelyben.
A műhely / pad foglalást az  Ügyfél kezdeményezi. A díj beérkezését követően a Szolgáltató fogja hívni, és rögzítik az időpontot.

A műhelyünk gyakran 2-3 hétre előre le van foglalva, így célszerű mielőbb rendezni a foglalási díjat, és időpontot foglalni.

 

Időpont lemondási- és módosítási feltételek a Szolgáltató részéről

Foglalt időpont esetén mindent megteszünk a pontos kezdés érdekében, de fenntartjuk a jogot az időpont módosítására, lemondásra akkor, ha személyi, műszaki vagy egyéb okból a kért munkát a foglalt időpontban nem tudjuk megkezdeni, vagy nem tudjuk befejezését adott napra garantálni. Nem várt csúszás esetén (pl. korábbi ügyfél elhúzódó munkafolyamata, áramszünet, egyéb) 0-2 óra csúszást kölcsönösen elfogadhatónak ítélünk. A kellemetlenséget árkedvezménnyel kompenzáljuk.
Ha a Szolgáltató kénytelen lemondani az időpontot az előre fizetett foglalási díjat visszafizeti, vagy új időpont kerül kiválasztásra.

 

Időpont lemondási- és módosítási feltételek az Ügyfél részéről

Az időpont többször módosítható vagy lemondható (akár foglalási díj visszafizetéssel).  Visszafizetéssel történő lemondás határideje az ütemezett időpont előtt 1 héttel. Tehát a díj visszaigénylésére kizárólag akkor van mód, ha a beírt időpontod előtt legalább 1 héttel jelzed lemondási szándékod. (Elfogadott lemondási módok: lásd lejjebb.)

Időpontod módosíthatod. Utolsó módosítási lehetőség. a tervezett időpont előtt 4 munkanappal. Pl.: péntek 10:00-ra van időpontod, ezt hétfő reggel 10 óra előtt még tudod módosítani, akár több héttel is, viszont 10 után már nem.

Tervezett időponthoz képest 4 munkanapon belül ha közbejön valami és nem jössz, köszönjük ha ideszólsz, de ez esetben nincs visszatérítés, és már nem módosítható az időpontod.  Új időpontot akkor adunk, ha arra ismét van fedezet, tehát előtte új műhely / pad foglalást kell indítanod. Az új foglalási díjad jóváírásra kerül a fentiek szerint, a korábbi nem.

 

Foglalási díj érvényessége

A számla kiállításától számított fél éven belül teljesítenünk kell a munkát, akkor is, ha időpont módosítás történt. Időpontfoglaláskor célszerű 1 hónapon belülre foglalni, így többszörös módosítás esetén is ebben a keretben tudunk maradni. Ha az Ügyfél részéről nem találunk a keretben alkalmas időpontot, a foglalási díjat időben (fizetéstől számított fél éven belül) jelzett kérésére visszautaljuk.

 

Az időpont lemondás és módosítás módjai

Az időpontot módosíthatod / lemondhatod a Rigotech fiókodon keresztül ‘jegyen’  vagy telefonon / sms-ben. – emailt ügyfélkapcsolatra nem használunk, lemondást itt nem fogadunk!) Jelezheted személyesen is a szekszárdi műhelynél.

Ügyfélszolgálatunk: 70 602 12 27. Munkaidőn kívül, vagy ha foglalt / nem kapcsolható, küldj SMS-t, benne a

 • teljes neveddel
 • foglalt időpontoddal
 • és hogy mit szeretnél tenni. Amint lehet visszahívunk, és lépünk az ügyben.

Kiemelten fontos, hogy bármilyen változást IDŐBEN jelezz, így mi is időben tudunk reagálni. A szabályokat szigorúan kezeljük, tekintve, hogy ha bármely ok miatt nem érkezel meg, más elől veszed el a helyet. Ha sok ilyen történik az a cégünk stabilitását veszélyezteti.

Mit vállalunk és mit nem – ajánlatkérés előtti tájékoztató

 

„Van egy 2002-es Golfom, a hever heftelt rá MTZ turbót, IFA porlasztókat tettünk bele, meg… szóval tökéletes a verda, csak nem megy, füstöl, néha rángat. – de csak ritkán (amikor beindul…) Meg tudjátok csinálni?”

„Az autóm tökéletes, csak épp valamiért elgyengült, furcsa hangja van, sokat fogyaszt és ég a hibalámpa… szerintem egy szoftverfrissítéssel biztos meg tudjátok oldani… Mindent meg tudtok… „

*** Bocs, nem vállaljuk és tanácsot sem tudok adni! ***

Én sem keresem a péket, hogy kéne 3db franciakrémes…

A kérdések / ajánlatkérések majdnem fele műszaki hibával kapcsolatos. Noha sehol nem reklámozok se javítást, se hibakeresést, se műszaki tanácsadást … Köszönöm a bizalmat, megtisztelő, de nem vagyunk szerviz.

Korábban NAGYON SZÍVESEN SEGÍTETTEM (információval) ilyen esetekben is és segítek ma is, ha az időmbe belefér, de ez egyre ritkább.

Ha az autódnak bármilyen mechanikai gondja van, vagy rossz a környezetvédelmi rendszer (EGR, DPF, stb.) akkor az szerelőre tartozik.

Kizárólag a szakszerű javítás után van értelme bármilyen szoftveres finomításban gondolkozni. – ilyen esetekben NE KÉRJ ÁRAJÁNLATOT – mert időpocsékolás

*** Kizárólag érintetlen (max. átalakítás a sport betét szűrő!) és jó állapotú autóknál tudok eredményt garantálni, ezért csak ilyeneket fogadunk és vállalunk. – megértésed köszönöm ***

ÚJRATUNING! – kivétel: ha az autódat máshol tuningolták, és mellékhatást tapasztalsz / nem vagy elégedett. Ilyenkor vállaljuk a beállítás vizsgálatát, teljesítménymérést, és opcionálisan gyári visszaállítást, vagy új beállítás készítését. – Ezt is kizárólag akkor, ha az autód NEM átalakított, és fizikailag teljesen rendben van.

Nézd meg, milyen biztonságos erőtöbblet van az autódban, kérj ajánlatot az oldalunkon. Ha műszaki probléma van, előbb javíttasd, és ha már tökéletes gyárival, akkor fussunk neki a szoftveres finomításnak, ez a jó sorrend!

A webshop üzemeltetője

Cégnév: Rigotech Autósport és Vezérléstechnika Bt.
Cím: 7100 Szekszárd, Bródy S.u.24.
Alapítva: 2001
Adószám: 21062393-1-17

Biztonságos online fizetés a rigotech.hu oldalain

A rigotech.hu oldalain Paypal és banki átutalás fizetési módok mellett tudsz bankkártyával is fizetni. A bankkártyás fizetéshez nem kötelező a regisztráció, elég megadni bankkártyád számát, a lejárati dátumot és a hátoldalon található CVC kódot, valamint egy működő e-mail címet. A kártyás fizetés választásakor a kártyaadatok nem jutnak el hozzánk (a Rigotech Bt.-hez), ezek szakszerű kezeléséről a Paylike szolgáltató gondoskodik.

A szekszárdi műhelyünkben jelenleg NINCS kártyás fizetési lehetőség, itt csak készpénzzel tudsz fizetni.

Paylike

Paylike ApS
Company registration number: 36683279
https://paylike.io/
P.O. Pedersens Vej 14
Skejby 8200 Aarhus N Denmark

Bővebb infó a Paylike szolgáltatásról itt: https://paylike.hu/