Válasz a kérdéseidre - Rigotech ügyfélszolgálat és tudásbázis

Kapcsold be a hangot! ● Ügyfélszolgálat: 30 / 227 12 27

 

Csörgő motorhang dízelnél

Részecskeszűrős dízelnél, amikor a háttérben megkezdődik a szűrő felfűtése, tisztítása, a motorhang megváltozhat, ez természetes. Ez a beállításunktól független, törődést nem igényel. Ha zavaró fordulj szervizhez.

Ha bármely üzemállapotban éles csörgő hangot hallasz, ne használd az autót abban a tartományban és a lehető leghamarabb fordulj szerelőhöz. Vizsgáltasd be az injektorokat, nézess át mindent.

A rendellenes hang oka gyakran az injektort megfelelő pozícióban tartó, egyben tömítésként is funkcionáló úgynevezett: tűzkarika elhasználódása. A szerelőd fel fogja ismerni, ha ezzel van gond, javítása nem költséges.

Ha korábban már tökéletes motorhang mellett az autód hibamentes volt a Rigotech beállítással, akkor a csörgés nincs összefüggésben a beállítással, mivel az nem tud megváltozni.

Ha alapjáraton vagy kis gázállásnál részterhelésen hallod az élesebb hangot, akkor előfordulhat, hogy az EGR rendszer tisztítása megoldja a problémát.

A fenti műveleteket javasoljuk. A költség- és idő ráfordítás miatt feleslegesnek tartjuk, de kérésedre a javítás idejére vissza tudunk állni gyári beállításra, ezzel kizárható a beállítás ráhatása.