Válasz a kérdéseidre - Rigotech ügyfélszolgálat és tudásbázis

Kapcsold be a hangot! ● Ügyfélszolgálat: 30 / 227 12 27

 

Részecskeszűrő regenerálás alatt Időszakosan megváltozott motorhang

 

Ha részecskeszűrős autód van, és vezetés közben a pillanatnyi fogyasztást nézed, megfigyelhető, hogy olykor 2-4 literrel magasabb értékeket látsz. Ennek oka, hogy a részecskeszűrő regenerálás épp folyamatban van, és a többlet gázolajat a DPF szűrő felhevítésére fordítja az autó.

Ilyenkor semmiképp se állítsd le a motort, ne szakítsd meg a folyamatot! Haladj úgy, hogy a motorfordulat legyen 1500-2800 között, így segítheted  a regenerálást. Ahogy a fogyasztás a megszokott sávba esik, a folyamatnak vége.

A regeneráláskor megváltozhat a motor hangja, ez normális.

Az autód típusától, a használat módjától függően ezek a cikluson 300-1000 kilométerenként ismétlődnek. Ez az autó normál működése gyári és Rigotech beállítás mellett is.

Ha egyre kevesebb kilométer telik el a regenerációk közt, – tehát gyakrabban regenerál az autó- az a szűrő állapotromlását jelzi.

Ha a beállítást több ezer kilométerrel korábban készítettük, akkor annak nincs ráhatása erre, ez természetes folyamat. Ha a beállítás friss, akkor előfordulhat, hogy korrekció szükséges, így várjuk jelzésed és átnézzük az autót, szükség esetén garanciában finomítjuk a beállítást.