Válasz a kérdéseidre - Rigotech ügyfélszolgálat és tudásbázis

Kapcsold be a hangot! ● Ügyfélszolgálat: 30 / 227 12 27

 

Világít a sárga motorhiba lámpa

Legtöbb esetben a megjelenő sárga lámpa általános meghibásodást vagy karbantartás esedékességet jelez. Amennyiben a motor szépen jár, nincs piros kritikus jel, vagy a kézikönyvben más utasítás az út folytatható, de mielőbb menj szervizbe, ahol a motordiagnosztika során kiderül hogy van-e fennálló probléma.

Egyes gyártmányokon a megjelenő “antipollution fault” vagy “system fault” hiba nem szűkíti a kört. Tehát lehetséges, hogy egy üzemanyagrendszeri vagy környezetvédelmi pl. EGR vagy DPF hiba van. Vagy lehet, hogy csak az üzemanyag adalék tartályt kell feltölteni.

Néha a hibalámpa mellett csökkentett teljesítményű módot is tapasztalsz. Ez eggyel komolyabb szint ilyenkor mindenképp a lehető leghamarabb menj szervizbe. Ha a kézikönyv másként nem utasít azért általában az út folytatható, akár több napig még üzembiztosan használható az autó.

Ha a hibalámpa megjelenésekor a motor kihagy, vagy leáll, pár perc várakozás után megpróbálkozhatsz az újraindítással, de ekkor a leghamarabb fordulj szervizhez, ne használd az autót.

Ha rendellenes hangokat hallasz, ne indíts, azonnal vitesd az autót szervizbe.

Ha az autód korábban tökéletesen működött Rigotech beállításon, akkor a hiba ettől független, mivel a beállítás nem tud megváltozni.

Javítással nem foglalkozunk, de kérésedre visszaállítható a gyári beállítás.