Suzuki Grand Vitara chiptuning – még garanciális! – Teherből személyautót… 1.9DDIS egyedi chiptuning szekszárdon

Több érdekes körülmény is van, melyet figyelemebe kell venni ennél a Suzuki Grand Vitaránál a chiptuning során. Kezdve azzal, hogy az újraprogramozás során, ha ez a szervizcsatlakozón (OBD) keresztül történik, nyoma van a vezérlőegység frissítési naplójában, így a garancia ugrik ha erre fény derül.
Folytatva azzal, hogy: ennél a Suzuki Vitaránál az OBD programozás során elvesznek az un. injektor kódok, a vezérlőegység frissítési folyamata alatt, így azokat a programozás végeztével újra kell tanítani a vezérlőegységnek. S végül: a tárolt és érvényes kulcsok illesztési adata is elveszik, így a kulcsokat újra kell illeszteni.

A chiptuning során ezek megszokott és rutin műveletek, ugyanakkor megfelelő tapasztalat és eszközök hiányában könnyen előáll az a helyzet, hogy az OBD-n keresztüli szoftverfrissítés után az autó nem indul, vagy nem pörög fel, vagy épp az ügyfél otthon tapasztalja, hogy az autót többé nem indítja a chiptuning során ‘elfelejtett’ pótkulcs.

Itt természetesen minden simán ment. A chiptuning során elkövetett szoftverfrissítésnek nincs nyoma a naplóban (tehát marad a garancia!), nincsenek elfelejtett kulcsok, és törlődött injektor kódok. Csak teljesítmény van és jobb fogyasztás! Ügyfelem elmondja kéréseit és tapasztalatait a rövid referencia videóban.