Ford-fusion-14-lpg-chiptuning

Ford Fusion/Focus 1.4i 80LE LPG az egyedi bállítással sokkal jobban megy, kevesebből.

Az első próbakörön a gyári beállítással azt tapasztaltuk, hogy az autó szépen, simán megy, hibátlan. Ugyanakkor az utólagos LPG gázrendszerrel megijesztett pici motor nehezen kel életre, 3500 1/perc alatti fordulaton szinte semmilyen életjelet nem ad a gázpedál mozdítására. E fölött magához tér, de a városi használatban, dombokon, vagy akár csak felkapcsolások folyamatában elég pazarló és kényelmetlen üvöltésig pörgetni. A váltások alkalmával, amikor a fordulat leesik, az autó bebólint, és szinte egy örökkévalóság, mire ismét a 3000 fölötti részbe küzdi vissza magát. Ezt tetézi, ha többen ülnek benne, netán még a klímát is bekapcsolja a pilóta.

Ügyfelem ezen a tünetegyüttesen akart segíteni. Így a gyári beállítás archiválását követően nekiláttam az egyedi beállítás elkészítésének. Itt figyelembe kellett vennem hogy: az autót főként gázon használják, fontos szempont a fogyasztás szinten tartása, ha lehet csökkentése, valamint az autó élettartamának megóvása.

Minden Rigotech egyedi Ford Fusion chiptuning az ügyfél kérése és az autó állapota szerinti szempontok alapján készül, ezért biztonságos. Az egyedisége miatt más autón nem használható, vagy kevéssé hatékony. A chiptuning során feltöltött saját beállítással az autó olyan, mintha kicserélték volna. Gáz üzemen is húz akkorát szinte, mint az 1.6-os nagy tesó a gyári beállítással! A gázreakció sokat javult, nem csak hörög, hanem meg is indul. Ezt alaposan leteszteltük, ügyfelem a rövid chiptuning referencia videóban elmondja mit érez.
A végleges beállításig 2 lépésben jutottunk el, a művelet 2.5 órát vett igénybe, hála a gyári technológiának, jó műszereknek. A beállítás le és feltöltési ideje kevesebb mint 5 perc. A chiptuningot motordiagnosztika előzte meg, az autó előtte és természetesen utána is hibamentes. A fogyasztás várhatóan 8-14 százalékkal csökkenni fog.