Válasz a kérdéseidre - Rigotech ügyfélszolgálat és tudásbázis

Kapcsold be a hangot! ● Ügyfélszolgálat: 30 / 227 12 27

 

Tipikus környezetvédelmi rendszerhibák a kipufogógáz visszavezető EGR hibák, részecskeszűrő DPF hibák, és az SCR adblue rendszer hibái.

Ha ilyen rendszerhiba lép fel, az autó hibalámpát kapcsol a műszerfalon és gyakran csökkentett teljesítményű módban üzemel.

Motordiagnosztikával képet kapunk a hiba jellegéről, a várható javítási költségekről.

Ezek összetett rendszerek, például a részecskeszűrő rendszer 6 fő szerkezeti egységből áll, ráadásul a helyes működésének alapfeltétele a motor rendszereinek kifogástalan működése az autó megfelelő használata. A javítás költsége nem ritkán vetekszik az autó értékével.

Emiatt vannak, akik javíttatás helyett a környezetvédelmi rendszer végleges kiiktatásában, végleges lekapcsolásában gondolkoznak.

Fontos tudni, hogy az autó használata nem megfelelő- vagy lekapcsolt rendszerekkel szabálytalan, nincs mód az autó környezetvédelmi kategóriájának hivatalos visszaminősítésére. A lebutított környezetvédelmi rendszerrel üzemelő autó legtöbbször nem teljesíti a környezetvédelmi előírásokat, így a forgalomban nem vehet részt.

Emiatt itt a Rigotechnél soha és semmilyen körülmények közt nem javasoljuk a környezetvédelmi rendszerek végleges lekapcsolását, kiiktatását és nem is végzünk ilyet. Minden esetben a hiba okának feltárását javasoljuk és a rendszer helyreállítását.

A hibafeltárás, javítás szakszerviz vagy más autószerelő dolga, ahogy a szűrő és egyéb alkatrészek tisztítása is. Ilyen munkákban nem tudunk segíteni, tehát nem vállalunk részecskeszűrő tisztítást, szerelést, alkatrész cserét.

A rendszerek összetettsége miatt vannak speciális szolgáltatásaink, amelyek segítik a hibás alkatrészek megtalálását. Ezek a szolgáltatások kizárólag diagnosztikai- és teszt céllal ideiglenesen lekapcsolják az egyes környezetvédelmi rendszereket, ezzel lehetővé teszik a meghibásodás okának gyorsabb megtalálását.

A továbbiakban az ügyfél felelőssége, hogy közúton használja-e az autót vagy nem, illetve az ő felelőssége a gyári állapot visszaállítása, az autó javíttatása.

Részecskeszűrőt, egyéb alkatrészt fizikailag soha nem távolítunk el.

Minden teszt célú lekapcsolást kizárólag az ügyfelünk kifejezett kérésére és legjobb tudásunk szerinti tájékoztatása után, végzünk csak el.

A gyári állapot szoftveres visszaállítása díjtalan, egyes esetekben szerelési díj fizetendő.

Vállaljuk máshol lekapcsolt környezetvédelmi rendszerek bevizsgálását, helyreállítását. Keress, ha ilyen problémád van!

További infót a témában a www.rigotech.hu oldalunkon találsz.

Az oldalunkon kérj ajánlatot az autódra és írd meg, milyen problémára keresel megoldást.

Chiptuning árajánlat és infó az autódról 5 perc alatt

 • Gyári, lebutított középszerűből
 • erős, dinamikus, megbízható
 • vezethetőbb, szerethetőbb autót
 • Rigotech beállítással!

Már kaptam ajánlatot, tetszik és időpontot kérek!

 • foglalj időpontot
 • nézzük át együtt az autód
 • beszéljük meg, mit szeretnél
 • próbáld ki a Rigotech beállításod
 • elégedetten préselődj az ülésbe
 • spórolj a költségeiden
 • mutasd meg a barátaidnak!
facebook-rigotech-chiptuning
chiptunig-referencia

Referenciákért kattints:

Legutóbbi szakcikkeink:

Tuningvédet Skoda Fabia RS 1.9 PD – halottébresztés

Skoda Fabia RS 1.9PD - újratuning és halottébresztés Úgy látszik a nagy külföldi tuningcég sem midig garancia a minőségi munkára... - ezen meglepődtem Egy tanulságos esetet szeretnék megosztani veletek nem megfelelő chiptuning várható következményeiről, hogy semmiképp...

Mit utál a magyar a chiptuningban? – a felmérés eredménye

Chiptuning ügyek... Megkérdeztük - elmondtátok Köszönjük a segítséged és válaszaid! Nem vagyok gondolatolvasó.Ezért csináltam egy kérdőívet, ahol a chiptuning témájába vágó kérdéseket tettem fel. Az egyik kérdés az volt, hogy "mit szeretsz az autózásban,...

Chiptuning és a kettőstömegű lendkerék

Chiptuning és a kettőstömegű lendkerék Chiptuning esetén nő vagy csökken a kettőstömegű lendkerék élettartama, ill. hogyan segíthet egy jó Rigotech Ppro beállítás Neked? "Tisztelt Rigotech! Köszönöm a gyors választ az ajánlatkérésemre. Sok referenciát láttam önöktől...

BANKKÁRTYÁS FIZETÉS

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013

 

Cégadatok

Cégnév: Rigotech Bt.
Alapítva: 2001
Cégj.szám: 17 06 005140
Adószám: 21062393-1-17
Ügyvezető: Tóth Richárd
Cím: 7100 Szekszárd, Tartsay V.u.38 (McDonalds mellett)
Ügyfélszolgálat: 06 30 227 12 27

 

Nyitvatartás

(Érkezés kizárólag egyeztetett időpontra!)

Hétfő 10:00-18:00
Kedd-péntek 08:00-18:00
Szombat 10:00-16:00
Vasárnap zárva