Chiptuning Toyota/Lexus OBD-n keresztül, Magyarországon elsőként!

Jelenleg az ország első és egyetlen OBD-n keresztül tuningolt Toyota/Lexus rendszere, Szekszárdon a Rigotechnél

A Toyota féltve őrzött Denso rendszere elvesztette a szüzességét! – OBD-n keresztül is

Igen, 2004 óta váratott magára a megoldás, amely segít a Toyota / Lexus tulajdonosoknak fokozni az autó nyújtotta vezetési komfortot, élményt nem utolsó sorban a dinamikát, teljesítményt. Ha ilyen géped van, biztosan nem a fogyasztás az elsődleges szempontod, de azért elmondom hogy az autódra szabott Prémium beállítás akár 1 literes fogyasztáscsökkenést is hozhat.

Korábbi bejegyzésemben (Toyota chiptuning) leírtam a történetét, mi juttatott el addig, hogy Magyarországon elsőként megcsináljam az első chiptuningot a saját Lexusomra, amely természetesen azonos Denso elektronikát és szoftver struktúrát használ, mint a legismertebb Toyota modellek. (Avensis, Corolla, Auris, Rav4, stb.)

Legutóbbi fejlesztésünk lehetővé teszi, a 2007-től napjainkig gyártott Toyota és Lexus modellek szoftveres tuningját, behangolását (chiptuning) az autó és motorvezérlő egység megbontása nélkül, mindössze a gyári módszert követve, az autó erre a célra kialakított OBD csatlakozó felületén keresztül. A teljes lefedettség kiterjed szinte minden benzines és dízel Toyota/Lexus modellre, 2004-től napjainkig, viszont az öregebb versenyzőknél többnyire elkerülhetetlen az autó minimális megbontása a cél érdekében.

 

 

 

A videón látható hogy elsőként az autóhoz csatlakoztatott laptopon keresztül beazonosítom az autó rendszerét, majd kiválasztom a korábban már ehhez az autóhoz egyedi igények szerint elkészített finomhangolt beállítást. Ezt követően megindítom az írási folyamatot, amely mindössze 61 másodpercet vesz igénybe. A folyamat végeztével az autó azonnal indítható, megkezdődhet a teszt. Nincs többé szerelés, motorvezérlő egység megbontás, forrasztás …

 

 

Ha Toyotád/Lexusod van, kattints ide, és legyél benne az “első 100” akcióban. (Újdonságuk miatt ezek az autók még nem szerepelnek a típusválasztónkban). Gyere el, teszteld kötelezettségmentesen akár az óvatosabb Optimalizált vagy teljesen tesztreszabott Prémium Pro beállításunkat!

Toyota-avensis-reszecskeszuro-tisztitas-corolla

Toyota-avensis-tuning-rav4-corolla

Toyota-avensis-rav4-d4d-corolla-tuning-dcat

Toyota-chiptuning-avensis-corolla-d4d-dcat-dpf