1.9 PDTDI tuning, chiptuning, teljesítménymérés, tippek és trükkök

Szerző: febr 2, 20210 hozzászólás

1.9 PDTDI tuning, chiptuning, motoroptimalizálás, tudnivalók

 
Az 1.9 PDTDI tuning már lefutott ügy, bárki tökéletesen megchippeli, gondolnád te, tévesen. A Volkswagen csoport (VW, Audi, Seat, Skoda, …) egyik legkedveltebb motorja, egyben chiptuning célpontja az 1.9 PD Tdi motor, amely mechanikai átalakítás nélkül is biztonsággal tuningolható ha jól karbantartott és megfelelő állapotú. Ez kizárólag akkor igaz, ha a chiptuner tudja, hogy pontosan mit csinál, és jól ismeri akár az első generációs Bosch EDC15P rendszert, majd a később ezt leváltó EDC16U sorozatot is.
 
Ez az a PD Tdi motor, amelyhez már mindenki ért, minden sarkon tuningolják akár két kifliért is… Több 10 órányi videót lehet találni a fenti rendszerek működéséről, és jó kezdet elmélyülni ebben, ha valaki veszi rá a fáradtságot. OBD-s programozó interfészt is lehet venni hozzá pár ezer forintért, így a bátrabbak “megcsinálják” saját maguknak. 

1.9 PD TDI chiptuning ár – érték (megy mint a nyíl, vagy hívod a havert, hogy vontasson haza?)

 

Az 1.9 PD motorral szeret autókról, mutatok majd teljesítményméréseket, adatokat, érdekességeket. Célom, hogy megmutassam, hogyan lehet profin, biztonságosan, kockázatoktól, mellékhatásoktól, FÜSTTŐL mentesen optimalizálni, chiptuningolni a PD motoros autód, ha igényes vagy rá és szeretnél egy Prémium Pro chiptuningot tőlünk. Az 1.9 PD chiptuning ára nálunk közepes, vállalható, jó árfekvésben van (kérj ajánlatot és pontosan megmondom). Ha a 20-40 ezer forintos (legtöbbször kormolós, “turbólelövős”) olcsó chiptuningot keresed, ez nem az a hely. Prémium Pro beállításunkkal az autód megy mint a nyíl, füst nincs, extra szervizköltség nincs, csak erő van és biztonságos nyomaték! 

A cikk folyamatosan bővül, és legalul a “Hozzászólás írása” részben Te is kérdezhetsz, szívesen válaszolok. 

Az egyik kedvenc 1.9 PDTDI tuning referencia videónk, egy 150 lovas 320NM-es Passattal, amelyet 6 éve PPro chiptuning beállításunkon, azóta is tökéletes!

Volkswagen Golf 2004 1.9 PDTDI tuning 100LE 240NM >>> 134LE 329NM

 
17 éves kora ellenére tökéletes állapotban, katalógusadat felett érkezett az 1.9 PD TDI Golf tuningra. Érkezővel 104LE 254NM-t (+4LE +14NM) mutatott a teljesítménymérés. Feladat motoroptimalizálás volt, azaz egy erős Pémium Pro chiptuning. Ez természetesen teljesen FÜSTMENTESEN, egyéb mellékhatásoktól mentesen, tökéletesen sikerült. Az autó kiválóan húz vele, nyomatékleadása egyenletesebb, és sokkal hamarabb felépül a korábbi nyomatékcsúcs. A gyárival mért 254NM 2000-es fordulat helyett már 1700-on elérhető. Köszönjük a tulajdonos bizalmát, hogy ránk bízta ez a kiváló állapotú autót.
Volkswagen-Golf-19-pdTDI-tuning-100LE-chiptuning-motoroptimalizalas
Volkswagen-Golf-19-pdTDI-tuning-chiptuning-teljesitmenymeres

VW 1.9 PDTDI chiptuning adatok, pados teljesítménymérés

 

  • Katalógusadat: VW 1.9 PDTDI dízel motor motor 100LE 240NM
  • Érkező állapot mérése (környezeti norma korr.): 104LE 254NM (+4LE 14NM) 
  • Rigotech PPro chiptuning – (PPro1): 125LE 300NM (+25LE +60NM) 
  • Rigotech PPro chiptuning – egyedi húzottabb (PPro+): 134LE 329NM (+30LE +75NM) 
  • Mérési módszer: Bosch teljesítménymérő padon
Volkswagen-Golf-19-pdTDI-100-teljesitmenymeres-chiptuning-motoroptimalizalas

1.9 PDTDI tuning, motoroptimalizálás folyamata, eredménye, haszna

 

Motordiagnosztika, majd teljesítménymérés és az érkező állapot mentése után elkészítjük az autód állapotának és kérésednek megfelelő PPro beálláítst, pdtdi tuningot. A lehetőségek változatosak, mivel gyárilag is több konfigurációval jött (link a motor Wiki oldalára) az 1.9 PD TDI R4 8v TDI PD 43-118kW 58-158LE között. Itt nem csak szoftveres eltérések vannak, hanem sok esetben mechanikai megerősítések is, pl. nagyobb turbó. 

Motoroptimalizálás során a legelső generációs EDC15P motorvezérlő elektronika kivételével (kb. 1999-2002) megbontás nélkül kezeljük őket az OBD csatlakozón keresztül. Amely régi és nem megy ott a vezérlőt kivesszük, és a benne lévő memóriát közvetlenül kezeljük. A folyamat során tesztkörön, vagy a mérőpadon műszeres kontroll segít az esetleges finomításokban, ha le kell követni az autód jellegzetességeit.

1.9 PD TDI chiptuning tanulságok, összegzés

 

Brutális és hátba rúgós eredményt garantálunk 1.9 pdtdi tuning szolgáltatásunkkal egyes verziókon, ahol jelentős mechanikai tartalék van. A gyárilag hegyesebb konfigurációkon kisebb a biztonságos mozgástér, de itt is kérésed és állapot szerint haladunk, megcélozzuk ami számodra optimális.

Prémium Pro chiptuning beállításunkkal a fogyasztás legtöbbször csökken, a vezetési élmény, használhatóság nagyban javul. A legjobb, ha eljössz és szinte kötelezettségmentesen kipróbálod. Viheted 3 hét tesztre, kizárólag teljes elégedettség esetén fizeted a beállítást. (Ha PPro-val mész el, ki kell fizetni, de a tesztidőszakon belül ha jelzed, hogy mégsem kell, visszatesszük a gyáridat és a PPro beállításunk díja visszajár.)

 

 

FONTOS!

Prémium Pro beállításunkat, és a mérésen látható minőségi munkát NE KEVERD ÖSSZE más chiptuning ajánlatokkal.  És ne légy szomorú az ésszerű és biztonságos ajánlatunk miatt. A több helyen reklámozott túlhúzott tuning kizárólag az égési csúcshőmérséklet (EGT) – és turbónyomás drasztikus emelésével történhet. Ha egy ilyen “chippel” szétrepül a turbód, motorod, nagyon drága lesz a javítás, és ezt te fogod fizetni. – ahogy az újratuningot, vagy gyári visszaállítást is – Tehát az olcsó tuning rövid örömét hatalmas szívás fogja követni. 

Noha az 1.9 pdtdi motor egy több mint 20 éves technika, ahogy látom programozása, számolása sokaknak problémát okoz. (Nem én találtam ki, közel 1000 chiptuningsérült autó javítási tapasztalatát osztom meg. ) Gyakori a turbók túlterheléséből adódó meghibásodás, de idesorolható a nem kívánt remegés, rezonancia, egyéb mellékhatások.  – itt kell megjegyeznem: rajtunk kívül is azért akad aki hasonlóan jó minőségben írja ezeket, de legyél biztos benne, hogy NEM a 20-40 ezres ajánlatokra gondolok, teljesítménymérés nélkül, alapvető hiányosságokkal… 

További  Vw referencia videók a youtube-on.  Ha tetszett a cikk, csatlakozz most a Facebook oldalunkhoz, ahol további mérések, esettanulmányok várnak  nem csak Volkswagen chiptuning ügyben. Kérj ajánlatot a saját autódra IDE kattintva, és kiderül mik a biztonságos lehetőségei!

Ha van kérdésed, észrevételed, hagy üzenetet itt alul, látni fogom és válaszolok rá, üdv Richárd tulajdonos ügyvezető Rigotech Chiptuning

 

1.9 PD TDI tuning modell lista

 

Gyártmány Modell Kérés ECU gyártó  Motorvezérlő
Audi A3 1.9 tdi tuning Bosch EDC15P+
Audi A4 1.9 pdtdi tuning Bosch EDC15P+
Ford Galaxy 1.9 pdtdi tuning Bosch EDC15P
Seat Alhambra   Bosch EDC15P+
Seat Altea 1.9 tdi chiptuning Bosch EDC16U34
Seat Cordoba 1.9 pdtdi tuning Bosch EDC15P+
Seat Ibiza 1.9 tuning Bosch EDC16U34
Seat Leon 1.9 pd-tdi tuning Bosch EDC16U34
Seat Toledo 1.9 pdtdi tuning Bosch EDC16U1
Skoda Fabia 1.9 tdi chiptuning Bosch EDC15P+
Skoda Octavia 1.9 pdtdi tuning Bosch EDC15P+
Skoda Roomster   Bosch EDC15P+
Skoda Superb 1.9 pd-tdi tuning Bosch EDC15P+
Volkswagen Bora 1.9 pdtdi tuning Bosch EDC15P+
Volkswagen Caddy 1.9 pdtdi tuning Bosch EDC16U34
Volkswagen Caravelle 1.9 pdtdi tuning Bosch EDC16U31
Volkswagen Golf 1.9 pd tdi tuning Bosch EDC15P+
Volkswagen Jetta 1.9 pd tdi tuning Bosch EDC15P+
Volkswagen Multivan 1.9 pdtdi tuning Bosch EDC16U31
Volkswagen New Beetle   Bosch EDC15P+
Volkswagen Passat 1.9 pdtdi tuning Bosch EDC15P+
Volkswagen Polo 1.9 pd tuning Bosch EDC15P+
Volkswagen Sharan 1.9 pd tdi tuning Bosch EDC15P+
Volkswagen Touran 1.9 pd-tdi tuning Bosch EDC16U1
Volkswagen Transporter 1.9 pd tdi tuning Bosch EDC16U31
Volkswagen Vento   Bosch EDC16U1

Chiptuning árajánlat és infó az autódról 5 perc alatt

  • Gyári, lebutított középszerűből
  • erős, dinamikus, megbízható
  • vezethetőbb, szerethetőbb autót
  • Rigotech beállítással!