Chiptuning árak, motoroptimalizálás árak

3 gyakori hiba, chiptuning árajánlat mérlegelésénél és 1 jó döntés

Chiptuning, motoroptimalizálás, áraink

50.000 – 350.000 Forint között változnak. Összehasonlításként egy cikkem a tuningbox árak vonatkozásában ITT. Chiptuning árainkat az autód

 • gyártmánya, típusa, motorja, kora, az
 • elvárt nyomaték- és teljesítmény növekedés, valamint
 • fogyasztás csökkenés, megtérülési idő, a
 • használt programozási technológia, a
 • ‘piac’ és műhelyünk aktuális terheltsége alakítják.

 

Az árnál fontosabb, hogy tudd miről beszélünk

Mielőtt a chiptuning áráról beszélnénk, tisztázzuk az alapokat! Sokat segít, ha tudod, milyen árkategóriától, technológiától, tuning módszerektől mit várhatsz el, és ismered a buktatókat, lehetőségeket.

Bármilyen tuning előtt ‘kötelező’ ez a videó mert olyan technikákról beszélek benne, amelyekről máshol nem hallasz. Valószínű, éppen ezeken fog múlni achippelés sikere, jó ára, tehát jelentős összeget fogsz vele megtakarítani.  Kezdd itt, kattints a lejátszásra!

Cégünk nem a legolcsóbb, de beállításaink  magyar zsebbel is bőven vállalható átlagos, közepes árfekvésben vannak. Ha azt is megnézed, mit kapsz a pénzedért, tehát az ár-érték arányt, akkor pedig ügyfeleink szerint miénk a legjobb árú ajánlat!  Motoroptimalizálásunkat kizárólag annak ajánlom, aki az autójára igényes, és aki számára fontos, hogy mit kap a pénzéért.

Nem az a kérdés, hogy egy minőségi chiptuning mennyibe kerül, hanem az, hogy:

 • mennyi örömed lesz benne,
 • mennyire éri el a célodat,
 • mennyi üzemanyagot takarít meg neked,
 • mennyi ideig tudod az autót kifogástalan állapotban használni.
 • mennyire értéktartó vele az autód, később el tudod-e majd adni
 • alacsony szinten tudod-e vele tartani a szervizköltségedet
 • bármi problémád, kérdésed esetén a tuningcég fog-e neked segíteni, vagy egyedül maradsz

Na, a fenti pontok vannak mérlegen amikor arról döntesz, hogy hozzánk jössz (az ország egyik legfelszereltebb, legnagyobb tapasztalatú cégét a Rigotechet választod), vagy elmész máshoz mert ott “spórolsz” 10-20 ezer forintot a tuning árán. Rajtunk kívül is vannak jó tuningosok, de messze nem annyian, mint ahányan ezt hirdetik. Én számodra a legjobbat szeretném, így bátran ajánlom magunkat. A legrosszabb amit tehetsz, hogy az autód üzembiztonságát, a tuning élmény sikerét kockára teszed egy tank benzin áráért, mert van egy “olcsóbb” ajánlatod “ugyanarra” a munkára. – ha ezen múlna, javaslom, használd az autód inkább gyári beállításon, abban legalább nincs kockázat.

Érdekesség: 2021-es chiptuning technológiákról, árakról összefoglaló cikkünkben ITT informálódhatsz (angol nyelvű) videóval.

Azon ‘cégeknél’ ahol irreálisan olcsó a chiptuning, alacsony az ár, és folyamatosan az árakciós hirdetéseiket látod, gondolj bele, milyen lehet a minőség? Az olcsó motoroptimalizálásnak sokszor súlyos javítási számla a vége, és összességében sokkal drágább. Vagy jobb esetben csak kidobott pénz, érezhető eredmény nélkül … Ezek durva szavak, de nem én találtam ki. Ez elmúlt években több mint 1000 tuningsérült / féretuningolt, írás közben tönkretett motorvezérlővel, autómentőn érkező autót javítottunk, amelyről egy összefoglalót az ‘Újratuning’ cikkünkben találsz.

 

A számodra legjobb chiptuning árajánlathoz  két dologra van szükség

1. Meg kell ismernünk: az autódat, és hogy mi a pontos feladat, mit szeretnél elérni,
2. Neked meg kell ismerned:
– a tényleges lehetőségeket, (adott esetben kockázatokat),
– jó ha látod a műszaki felkészültségünket, ajánlásainkat, referenciáinkat amelyek téged védenek,
– és jó ha ajánlatkérés után beszélünk telefonon, így megismered az emberi hozzáállásunk, segítőkészségünk.

Ugyanis: Te, mint autótulajdonos, amikor az Interneten kutatsz a chiptuning lehetőségek után, a vak szerencsére vagy utalva abban, hogy autódnak és pénztárcádnak egyaránt a legmegfelelőbb megoldást találd.

Chiptuning túlkínálat van!
Több mint 200 tuningcég, műhely reklámoz, mindenki azt állítja ő a legjobb, és persze a legolcsóbb. 

A legtöbbeteknek nem szakterülete az autó, a motoroptimalizálás, az elektronika, így érthető módon sokan a LÁTSZÓLAG könnyebb utat választjátok: összehasonlítjátok az árakat! Azt mondjátok: a tuningok egyformák, a szolgáltatásokban, garanciákban, erőben, eredményben, megbízhatóságban nincs nagy eltérés, így az ár alapján hoztok döntést. Ahhoz mindenki ért, hogy a 70 ezer olcsóbb mint a 90 …

Súlyos hiba bedőlni a marketingnek, reklámnak. Az “olcsó tuningos” nem fogja kiemelni, hogy az ő szolgáltatása (sokkal) rosszabb… sőt igyekszik “összemosni” termékét a drágább jobb szolgáltatásokkal. Szerencsére egyre kevesebben sétálnak be ebbe a katasztrófális zsákutcába.

Másik gyakori hiba  az autók és technológiák összekeverése, és általánosítása: “az XY cég a haver 20 éves 1.9 PD Passatját 50-ért megírta, tökéletes lett, így biztos az én 2 éves garanciális 10 milliós autóm 350.000 forintos motorvezérlőjét is megírják tökéletesre, 50-70 ezer körül …. biztos profik, nekik minden (is) megy!” 
Figyeld csak: “a havernak szuper volt a balatoni hétvégéje, 50 ezerből megúszta. Én kiugrom Hawaii-ra 50-70 ezer körül megúszom, az is szuper lesz.” – Itt valami eléggé sántít, kár hogy chiptuning ügyekben nem ennyire látványos ez a csúsztatás!

Hatalmas hiba ha …

valaki CSAK az alábbiak alapján dönt

 • mi az ár,
 • mennyire impozáns, színes és megnyerő az adott chiptuning weblap,
 • hányszor jött már szembe a cég akciós tuning hirdetése
 • milyen szép nagy számokat ígérnek, bármilyen hiteles mérés nélkül, vagy kamu mérésekkel
 • milyen távolságra van, mennyire kényelmes és olcsó odajutni.

Ha valóban egy korrekt, dinamikus, időtálló és megbízható chiptuningot szeretnél, nem pedig egy a gyárihoz hasonló szintén közepes – vagy rosszabb! – beállítást, akkor javaslom, hogy ne az út szélén csináltasd meg autód, vagy valami pajtában ahova még aszfaltos út sem vezet. Tuningbox és más kiegészítők tekintetében se hagyatkozz pusztán a szavakra, meggyőző weboldalakra, “jó” árakra.

Ha csak az ár alapján döntesz, vegye figyelembe

 • az autód értéke (ameddig üzemképes): 1.000.000 – 20.000.000 forint,
 • a vezérlőegységed amelyen a beavatkozás történik:  120.000 – 500.000 forint
 • turbó, kuplung, váltó egyéb (rossz beállításnál fogyóeszközök)  200.000 – több millió forint
 • egy olcsóbb autómentés 50.000 forint
 • a vezérlő / program helyreállítása 70.000 – 200.000 forint
 • a telefonálgatás, szerviz keresés, állásidő, bosszúság, csereautó nem számszerűsíthető…

A korrekt beállításához az autód kezeléséhez (motordiagnosztika, teljesítménymérés, biztonsági mentés, módosítás elkészítés, írás, műszeres kontroll, stb.) szükséges eszközök értéke szintén több tíz milliós nagyságrend, abban az esetben, ha valaki komolyan foglalkozik ezzel mérnöki területtel és a legjobbat szeretné neked adni. – a tanulásba, fejlesztésbe fektetett több ezer munkaórákat és az ügyedet gyorsító, megkönnyítő kapcsolatrendszerünk értékét megint nehéz számszerűsíteni.

Miért írom ezeket?


Azért, mert azt tapasztalom a telefonos megkeresések alkalmával, hogy az autó tulajdonosok 95%-a nincs ezekkel a tényekkel tisztában. Azt gondolják, hogy chiptuning csak egyféle van. Gyakran úgy megy le egy ilyen beszélgetés, hogy a tulajdonos máshol már 45.000 vagy 60.000 forintos ajánlatot kapott máshol a motoroptimalizálásra, tuningra egy olyan fiatal, drága autóra ahol nálunk a szolgáltatás pl. 90.000 foritnba kerül. Ahogy látod a tuning szolgáltatások NEM EGYFORMÁK és az áraknak sem kell azonosnak lenniük.

Felkészületlen ügyfelek sok esetben 10-20 ezer forintot akarnak spórolni, egy 5 milliós autón egyszerű tudatlanságból. Az olcsó “cégek” nem hívják fel a figyelmét arra, hogy egy gondatlan beállítás miatti turbócsere majd fél millióba forintba fog kerülni… vagy az olcsó géppel írás után tönkremegy a vezérlő és haza lehet buszozni, lehet autómentőt, szerelőt keresni.

Összegezve: segíteni szeretnék, hogy ne csak az ár alapján hozz döntést, hanem alaposan nézz utána, hogy mit kapsz a pénzedért cserébe. Ahogy borból is vehet a bevásárlóközpontban kannásat olcsón, így gyenge minőségű olcsó tuningból is széles a hazai  paletta. – nagyon megtévesztőek az oldalak, reklámok

 

Árkedvezmény  – chiptuning akció

 • Kedvezményes, akciós árat kínálunk már meglevő ügyfeleinknek, azoknak akik elégedettségük és hűségük jeléül minden autójukat nálunk csináltatják meg.
 • Jelentős kedvezményt adunk az árból, ha reggel leteszed az autód, és így nekünk is rugalmasabb, lazább a haladás vele. Ilyenkor délután tudod átvenni, hívunk amikor kész van.
 • Bizonyos modelleknél nincs szükség teljesítménymérésre, így ha ezt kiveszed a csomagodból, kedvezményt kapsz.
 • Mennyiségi kedvezményt adunk, ha egy időben több autót hozol.
 • Általában másfél – két hétre tele van a naptárunk, így ritkán fogsz árakciós hirdetéssel találkozni, viszont ritkán vannak lazább napok. Így, ha rugalmasan tudod kezelni az időbeosztásod, ki lehet fogni listaárnál kicsit jobb árakat, erről telefonon tudunk egyeztetni, ajánlatkérést követően.

 

Referenciák

 

 • Csatlakozz napi szinten mérésekkel, esettanulmányokkal frissülő Facebook oldalunkhoz,
 • Nézz tesztkörös és méréses referenciavideókat (jelenleg 600+ videó), iratkozz fel a Youtube csatornánkra
 • Nézd meg kiváló Google értékeléseinket, amelyből az országban a legtöbbel büszkélkedhetünk.
 • Olvass bele folyamatosan bővülő szakcikkeinkbe. Ezek írása időigényes, és melós, sajnos ritka törekvés a hazai chptuning cégek közt. Én szívesen rászánom az időt, hogy adott motorokkal és esetekkel kapcsolatban szakszerű információkkal segítselek. 

 

Köszönöm figyelmed, és hogy igényes vagy az autódra így tanulmányoztad az árazásról szóló oldalunkat. Ha látsz egy olcsóbb lehetőséget és a miénkhez akarod hasonlítani, már tudod, hogy meg kell követelned az azonos technikai szintet, referenciákat, garanciákat, minőséget és eredményt is. Üdvözlettel: Richárd (tulajdonos ügyvezető Rigotech Chiptuning 2021.02.07.)

 

Kapcsolatfelvétel az árajánlatkérőn keresztül, utána telefonon

Kérj ajánlatot a saját autódra MOST! – az ajánlatban megtalálod a közvetlen számomat, ha kérdésed van megbeszéljünk.

chiptuning-ar-arajanlat-akcio
chiptuning-ar-arajanlat-akcio
chiptuning-ar-arajanlat-akcio