Audi 3.0 TDI chiptuning, motoroptimalizálás esettanulmányok, mérések, videók, trükkök

Szerző: febr 4, 20210 hozzászólás

Audi 3.0 literes TDI motor chiptuning és motoroptimalizálás

 

Mutatok pár szakmai részletet, érdekességet, teljesítménymérést, videót az Audiba szerelt 3.0 CR TDI motorról. Látni fogod, ha optimalizáltatni szeretnéd a sajátod mire figyelj, mit várj el, és leírom, hogy mit kerülj messzire. Az oldalt mérésekkel, videókkal, sztorikkal folyamatosan bővítem, így érdemes később is visszanézni.

A 2967 köbcentis CR motorról van szó, amelyet 2004-2019 közt gyártottak. Chiptuning szempontjából érdekes, hogy hétféle Bosch elektronikával szerelték (EDC16CP34, EDC17CP04, EDC17CP14, EDC17CP24, EDC17CP44, EDC17CP54, MD1CP004), és 201-335 lóerő között, tizenhétféle teljesítményosztályban dobták piacra. Nyilván a hardver paletta nem ennyire változatos, így az egyes kivitelekben, eltérő biztonságos erőtartalék van motoroptimalizálás szempontjából. 

Kezdésnek nézzünk egy 2009-es Audi A4 3.0 TDI 239 lovas verziót, amely Prémium Pro chiptuningra érkezett.

audi-30-TDI-chiptuning

Kedvcsinálónak: Audi Allroad Quattro 3.0 literes TDI tesztkörön egy visszatérő elégedett ügyfelünkkel

 

Audi-A4-30d-tdi-239-chiptuning

Audi A4 3.0 TDI DPF Quattro chiptuning adatok, teljesítménymérés

 

  • Katalógusadat: 3.0 CR TDI DPF motor 240LE 500NM
  • Érkező állapot mérése (környezeti norma korr.): 234LE 485NM (-6LE -15NM) 
  • Rigotech PPro chiptuning – (PPro1): 260LE 570NM (+20LE +70NM) – ajánlott
  • Rigotech PPro chiptuning – egyedi húzottabb (PPro+): 292LE 591NM (+58LE +106NM) 
  • Mérési módszer: DynoPro teljesítménymérés úton, valós körülmények közt, a Quattro hajtás miatt célszerűbb

Prémium Pro chiptuning beállításunk folyamata, eredménye, haszna az Audi 3.0 TDI motoron

 

Motordiagnosztika, majd teljesítménymérés és az érkező állapot mentése után készítettük a megbeszéltek szerinti (általam egyébként NEM ajánlott!) jól felhúzott erős beállítást erre a 240 lovas 3.0CR TDI Audi motorra. Régebben tovább tartott a folyamat, mert a benne levő EDC17CP14 Bosch motorvezérlőt ki kellett venni, szétszedni, és csak a belső csatlakozóján keresztül lehetett elérni / írni a beállítási területet. Mára már megbízható OBD-n keresztüli (megbontásmentes) gyors megoldásunk van.

Ahogy a teljesítménymérés is mutatja, az autó kiválóan felébredt. Most pad helyett DynoPro-val úton mértünk, a quattro hajtás és automata váltó miatt praktikusabb ez, mint a mérőpad.  Természetesen minden környezetvédelmi rendszert DPF, EGR aktívan hagytunk. Ezek kifogástalanul fognak működni beállításunkkal is.

audi-30-cr-tdi-quattro-teljesitmenymeres-chiptuning

Audi 3.0 TDI motoroptimalizálás tanulságok, összegzés

 

Brutális és hátba rúgós eredményt értünk el jelen projektben. Általában azért visszafogottabb javulást ajánlunk ezekre a 240 lovas 3.0 CR TDI motorokra, Bosch EDC17CP14 motorvezérlővel. Legyen az akár Audi vagy Volkswagen gyártmányban, Audi esetében a 14-féle modell bármelyikében: A4, A4 Allroad,A5, A5 Cabriolet, A5 Sportback, A6, A6 Allroad, A7, A7 Sportback, A8, Q5, Q7, Q8, SQ5

Prémium Pro chiptuning beállításunkkal a fogyasztás legtöbbször csökken – persze nem az ilyen brutális többletnél, főleg ha azt ki is autózzák – , a vezetési élmény, használhatóság nagyban javul.

 

 

FONTOS!

Prémium Pro beállításunkat, és a mérésen látható minőségi munkát NE KEVERD ÖSSZE más chiptuning ajánlatokkal.  És ne légy szomorú az ésszerű és biztonságos ajánlatunk miatt. A több helyen reklámozott 290-310LE és 620-640NM kizárólag az égési csúcshőmérséklet (EGT) – és turbónyomás drasztikus emelésével történhet, a DPF kért  vagy kéretlen kiherélése mellett! Messze kerüld el azokat a helyeket, ahol erre azt mondják: “Teljesen biztonságos” – mert nem az!  Ez vagy szándékos megtévesztés, vagy simán csak fogalmuk sincs róla mit (milyen módosításokat tartalmazó vett fájlt) írnak az autódra, vagy sosem mérték le, de azért nagyon tudnak ígérni! Ha egy ilyen “chippel” szétrepül a turbód, motorod, nagyon drága lesz a javítás, és ezt te fogod fizetni. – ahogy az újratuningot, vagy gyári visszaállítást is – Tehát az olcsó tuning rövid örömét bosszúságok sora fogja követni.

Az agresszív használat esetén fellépő lehetséges mellékhatásokról ügyfeleinket akik hasonlóan brutális eredményt szeretnének, tájékoztatjuk.

Noha ez egy több mint 10 éves rendszer, ahogy látom programozása, számolása sokaknak problémát okoz. (Nem én találtam ki, közel 1000 chiptuningsérült autó javítási tapasztalatát osztom meg. ) Gyakori a turbók túlterheléséből adódó meghibásodás, de idesorolható a nem kívánt remegés, rezonancia, egyéb mellékhatások.  – itt kell megjegyeznem: rajtunk kívül is azért akad aki hasonlóan jó minőségben írja ezeket, de legyél biztos benne, hogy NEM az 50-70 ezres ajánlatokra gondolok, teljesítménymérés nélkül, alapvető hiányosságokkal… 

További  Audi referencia videók a youtube-on.  Ha tetszett a cikk, csatlakozz most a Facebook oldalunkhoz, ahol további mérések, esettanulmányok várnak  nem csak Audi chiptuning ügyben. Kérj ajánlatot a saját autódra IDE kattintva, és kiderül mik a biztonságos lehetőségei!

 

Ha van kérdésed, észrevételed, hagy üzenetet itt alul, látni fogom és válaszolok rá, üdv Richárd tulajdonos ügyvezető Rigotech Chiptuning

 

Chiptuning árajánlat és infó az autódról 5 perc alatt

  • Gyári, lebutított középszerűből
  • erős, dinamikus, megbízható
  • vezethetőbb, szerethetőbb autót
  • Rigotech beállítással!