70000-ért úgy szétba… az autód, hogy

Szerző: nov 13, 20200 hozzászólás

Ismét jól sikerült az AKCIÓS chiptunig

 

AKCIÓS CHIPTUNING 70.000 Ft (sokat hirdetett!) és kivallatott “eredménye”.
Teljesítménymérő-padon vallattuk az olcsó agyonreklámozott tuningot, és mentettük a 300.000 forintos motorvezérlőt, fél milliós turbót, úgy összességében az autó további sorsát. A sok korábbi VW és Audi akciós chip után most egy Fiat Dobolo 2014 1.6Mjet 90LE 200NM munkaautó csalódott tulajdonosa van soron.

fiat-doblo-chiptuning-teljesitmenymeres
fiat-doblo-ecu-bosch-edc17-chiptuning-teljesitmenymeres

Így sikerült és a problémák

 

Brutálisan erős programmal érkezett. a “tuning” látványos, és az autó- / szétbarmolt 300e forintos vezérlő értékéhez képest nem is fizettek sokat a “tuningért”. Hogy mennyire volt mégis drága az majd kiderül.
Ügyfél által sorolt problémák: a pedál túl érzékeny, nem lehet adagolni. A fogyasztás irreálisan sok 9L / 100km. Túlterhelt hajtáslánc.

A beállításban látott problémák: 3 tized turbónyomás kérés emelés már 10mg/löket üzemanyaghoz is, hogy értsd: a turbó élettartama akkor is legalább feleződik, ha nem nyomod neki! Ha nyomod, akkor 2 hét! Felesleges dolgok összevissza elkalibrálva, szükséges mapok, pl. előtöltés teljesen kihagyva, és a többi. Tehát látszik, hogy az olcsó chiptuning pont annyit is ér amennyit fizettek érte.- Ha azt nem számolom, a tönkretett autó helyreállítása még mennyibe lesz majd

Egy motorvezérlőt szerinted így kell szétfeszegetni?!

Az autót megbontottunk, és a kép szerinti “precízen, szakszerűen” szétfeszegetett vezérlőt találtunk. Mi (kicsit drágább technikával) de MEGBONTÁS NÉLKÜL vettük le az elbarmolt beállítást, majd adatbázisból helyreállítottuk, gyárira tettük az autót, mértünk újra. Majd következett a PPro beállítás.

A programot hiába elemezném a többség előtt, az elég kínai ha nincsenek meg az alapok. Viszont, hogy ennek a vezérlőnek nem így kellene kinézni, abban biztos egyetértünk. Azt sem értem, miért kellett szétszedni, amikor ha valaki igényes annyira a szerszámaira, gépparkjára, hogy költ rá, fejleszti, már nem kellene kinyitni ezeket egyáltalán, még ha a vezérlőt ki is kell szerelni az adatok kezeléséhez.

fiat-doblo-ecu-vezerloegyselg-vezerlo-chiptuning
FIAT_DOBLO_(II)_16Mjet_90ps_2014_chart-meres-dyno-fekpad

Ráfordulunk a megoldásra és a tanulság

 

Az érkező állapot teljesítményméréséből már látszik, hogy nagyon erős, de valami nem oké. Nem 2500RPM-nél kéne a maximális teljesítményt leadni. Mért adatok:

  • Gyárival: 79LE 187NM (kicsit kevés, de ki tudja már mi mit kapott…)
  • Másik tuning: 99LE 278NM ez “kell” ennek a kis turbónak +91NM !
  • Rigotech PPro: 100LE 255NM, magasabb nyomaték a teljes sávban, szinte gyári turbónyomáson.

Több mint 1000 alkalommal javítottunk olcsón szétbarmolt “tuningolt” beállítást, autót, ha nem hiszed, nézd meg az újratuning-összefoglalóban.

Kerüld azokat a tuningműhelyeket, chippeseket akik REKLÁMJÁT, ÁR akcióit folyamatosan látod, és 60-70e forintos ajánlatot adnak (SŐT! Már 39.900 forinttól, WOW! – az milyen király lehet!) egy fiatal, több milliót érő autó “beállítására”, vagy könnyen úgy jársz mint a fenti esetben. A srác kifizette az akciós chippet, ott garanciát nem kapott, sőt fel sem merült benne eleinte, hogy azzal van gond. Végigjárt pár szervizt, eltankolt egy csomót feleslegesen, és egy időzített bombával járt. Oltári mázli, hogy nem repült szét a turbó, motor! Végül eljött hozzánk, fizette a mérést, újratuningot, és most van egy biztonságos, jó autója. Te inkább hagyd ki a felesleges köröket. Üdv Richárd

ui.: Páran biztos félreértik ezt. Rajtunk kívül is vannak precíz és megbízható műhelyek, (kb. 5 az országban a 300-ból). Egy ilyen tudásalapú és drága műszerigényű szolgáltatásnál az olcsóság nem épp a legjobb minőségi mutató! Nem én tehetek róla, hogy EZER SZÁMRA születnek a tuningsérült autók, esnek le turbók, robbannak fel motorok, égnek le kuplungok a gagyi beállítások miatt. Azt sem mondom, hogy ami drága az biztosan jó. Nézd meg az adott cégek árazását, gondold végig, ha annyira jók, miért nem visszatérő ügyfelekkel van tele a műhely, hogy folyamatosan ár akciózni kell?

Köszönjük a bizalmat. Ajánlatot a saját autódról IDE KATTINTVA gyorsan kérhetsz, és küldjük.

 

Chiptuning árajánlat és infó az autódról 5 perc alatt

  • Gyári, lebutított középszerűből
  • erős, dinamikus, megbízható
  • vezethetőbb, szerethetőbb autót
  • Rigotech beállítással!