Honda Civic 1.8i chiptuning – 140 ló – szívót “NEM” érdemes chippelni…

Szerző: jan 5, 20214 hozzászólás

Civic 1.8i chiptuning – Általában szívó benzint tuningolni “Hülyeség” …

 

Honda Civic 1.8i chiptuning gyakori kérés nálunk. Gyakori chiptuning alany nálunk ez a Civic, mert szívóbenzines ellenére jól érezhető javulást garantálunk Prémium Pro chiptuning beállításunkkal, és gyakori, mert ezt a rendszert kevesen vállalják, kevesen programozzák, és főleg nem megbontás nélkül OBD-n keresztül. – ahogyan mi

Állapotfelmérési céllal természetesen Bosch teljesítménymérő padunkon kezdünk. Itt a már megszokott katalógushoz viszonyított szerény értékeket láttuk, ez a kivitel valamiért még egyetlen esetben sem ütötte meg a gyári szintet, ez a tapasztalat.

A mérés előtt, NÉZD meg a tesztkörön készült referencia videót!

 

honda-civic-18i-chiptuning-teljesitmenymeres-140

Honda Civic 1.8i chiptuning tesztkör

Elkészült Honda 1.8i chiptuning, azaz: Rigotech Prémium Pro beállítás

 

Az eredmény a csúcsadatokban jelképes pár százalékos változást hozott, nem úgy a vezethetőségben. Már az első indulást követően ügyfelem jelezte, hogy teljesen máshogy reagál az autó, a korábban szokásos ‘lyuk’, bólintás amivel a pedál mozgására reagált az autó kis fordulaton teljesen megszűnt. A a nyomaték hamarabb felépül részterhelésen, így már ott is él a motor, nem csak 4500rpm felett. Korábbi visszajelzések alapján kb. 0.5-0.7 liter fogyasztáscsökkenés is reális ennél a motornál.

Ügyfelem visszajelzése email-ben, chiptuning tapasztalatok

 

Szia, a hazaút teljesen eseménymentes volt, ugyanazon az útvonalon visszafelé 7dl-rel mutatott kevesebbet a fed.számítógép mind odafelé.  Városban sokkal élhetőbb lett az autó, a megtorpanás tényleg eltűnt és simábban indul el minden fordulatról. Örülök,hogy elvittem hozzád, a számokkal ellentétben egyértelműen érezhető a változás! Köszönöm a kedvességed, szerintem idén még megyek hozzád másik autóval is! Boldog Új Évet!

Köszönöm az ajánlást is:

Tegnap készült egy PPro beállítás a Honda Civic 1.8 i-VTEC 140Le-s autómra,így még viszonylag friss, de a hazaúton (320km) sikerült kicsit összehasonlítani a gyárival. Alapjárattól sokkal simábban és egyenletesebben húz az autó, 2-4000 fordulat közt sokkal jobban vezethető, feljebb pedig értelemszerűen még jobb. Most lett kerek egész a motor, nem tépi fel az aszfaltot most sem, viszont visszaülve egy gyáriba erős hiányérzetem lenne! Mellékesen ugyanazon az útvonalon, ugyanolyan tempóban hazafelé 7dl-el írt kevesebb átlagfogyasztást a fed.számítógép.
Ricsi egész nap egyedül volt (megj.: szabadságok, és váratlan karantén miatt) sok munkával, mégis végtelenül kedves és türelmes volt.
Egyértelműen AJÁNLOM a Rigotech-et, szerintem hamarosan másik autóval is megyek hozzájuk!

 

Honda Civic 1.8i chiptuning – Összegzés

 

Mint ez az eset is jól leírja: igenis van létjogosultsága a szívó motorok finomításának, ha valaki autócsere nélkül “át szeretne ülni” egy kicsit rugalmasabb, praktikusabb, jobb fogyasztású autóba. Ezek hangolását kizárólag olyan helyen javaslom, ahol értenek is hozzá, mert teljesen más jártasságot igényel, mint a könnyebben húzható turbós kivitelek!

Prémium Pro beállításaink által adott élmény természetesen nem említhető egy lapon a feltöltött motorok chiptuningjának hatásával, ha valaki hasonlóra számít, csalódni fog. Ésszerű elvárások mellett nagyon klassz dolog, ezt az is jól mutatja, hogy munkáink kb. 30 százalékát az ilyen motorok teszik ki, tehát jelentős igény van rá. Ha valaki legalább 2 évig még meg szeretné az autót tartani, akkor pedig egy több oldalról (anyagilag is!)  megtérülő befektetés a Prémium Pro chiptuning beállításunk.

 

További Honda referencia videók a youtube-on. o Ha tetszett a cikk, csatlakozz most a Facebook oldalunkhoz, ahol további mérések, esettanulmányok várnak  nem csak Honda chiptuning ügyben. Kérj ajánlatot a saját Hondádra IDE kattintva, és kiderül mik a biztonságos lehetőségei!

 

Ha van kérdésed, észrevételed, hagy üzenetet itt alul, látni fogom és válaszolok rá, üdv Richárd tulajdonos ügyvezető Rigotech Chiptuning

 

Chiptuning árajánlat és infó az autódról 5 perc alatt

  • Gyári, lebutított középszerűből
  • erős, dinamikus, megbízható
  • vezethetőbb, szerethetőbb autót
  • Rigotech beállítással!