Merci Sprinter chiptuning és referencia, 2 millió+ km tapasztalatával

Szerző: jan 6, 20210 hozzászólás

Mercedes Sprinter chiptuning kisbusz módra… 

 

 

Mercedes Sprinter chiptuning – Sokan munkaeszközként tekintenek autójukra, jelen esetben erre a Mercedes Sprinter 2.2 CDI-re, amely gyárilag 163 lovas. Utasokat szállít, fontos az üzembiztonság, jó fogyasztás, és mint kiderült: fontos lenne, hogy nyomatékosabb, rugalmasabb legyen, ezzel a céllal érkezett szekszárdi műhelyünkbe a 6 éves kisbusz, chiptuning szolgáltatásra.

Tualjdonosa nagyon jó fej, több mint 2 millió igazolt kilóméterrel a lábában, így konkrét elképzelései voltak a célt illetően.

mercedes-sprinter-chiptuning-22-cdi-163-teljesitmenymeres

Mercedes tuning tesztkör és motoroptimalizálásunk haszna

Elkészült a Mercedes Sprinter chiptuning az az Prémium Pro motoroptimalizálás + teljesítménymérés

 

Ez a 2.2-es CDI motor jelentős tartalékokkal bír motoroptimalizálás szempontból, viszont az automataváltó kivitele miatt, a teljesítménymérés nagyon nehézkes / lehetetlen. Ennek oka, hogy padló gázon gyorsítva az autó visszavált, így nem lehet 2500-3000rpm alatt terhelni, így a csúcsnyomatékot ritkán lehet “elkapni” További gond, hogy az áttétel nem fix ameddig nem zár össze az adott fokozat, így további hiba kerül a mérésbe. Ezeket a tényezőket úgy lehet csökkenteni, hogy sokszor kell mérni gyárival és PPro chiptuninggal is, így kirajzolódik egy átlag, amely az érzésen túl számszerűsíti a kb. eredményt. Ez a Sprinternél a kérés szerinti beállításnál kb. +20LE és +50NM. A beállításunk további hozadéka: sokkal jobb pedálreakció, jobb váltási pontok (nem pörgeti a motort, nyomatékból megindul). Korábbi visszajelzések alapján kb. 1-1.5 liter fogyasztáscsökkenés is reális ennél a motornál. 

A teljesítménymérés eredménye a fentiek miatt nem pontos, viszont nagyon jól szemléltei, hogyan javult a nyomatékleadás és csúcsteljesítmény. 

mecedes-sprinter-motoroptimalizalas-teljesitmenymeres-dyno

Mercedes chiptuning – Összegzés

 

Nagyon jól érezhető és látványos eredményt lehet elérni a MEGFELELŐ chiptuninggal ezeken a Mercedes 2.2CDI motorokon, akár kézi- akár automataváltóval. A DPF – részecskeszűrő – miatt ha sok a rövidtávú használat, a fogyasztás nem mindig csökken, viszont beállításunk biztosan nem ront rajta. A vezetési élmény, használhatóság nagyban javul.

 

További Mercedes referencia videók a youtube-on.  Ha tetszett a cikk, csatlakozz most a Facebook oldalunkhoz, ahol további mérések, esettanulmányok várnak  nem csak Mercedes chiptuning ügyben. Kérj ajánlatot a saját Hondádra IDE kattintva, és kiderül mik a biztonságos lehetőségei!

 

Ha van kérdésed, észrevételed, hagy üzenetet itt alul, látni fogom és válaszolok rá, üdv Richárd tulajdonos ügyvezető Rigotech Chiptuning

 

Chiptuning árajánlat és infó az autódról 5 perc alatt

  • Gyári, lebutított középszerűből
  • erős, dinamikus, megbízható
  • vezethetőbb, szerethetőbb autót
  • Rigotech beállítással!