Chiptuning » Ford tuning » Ford Mondeo tuning » 1.8 TDCi (92 kW / 125 LE) referencia

Ford Mondeo 1.8 TDCi 125 LE 2007 Prémium Pro finomhangolás


Ford Mondeo csiptuning ezen a 240000 km-t futott 14 éves 125 lóerős 1.8 TDCi gépen, amely tulajdonosa Jászapáti térségéből érkezett hozzánk chippelés miatt Szekszárdra, a Rigotech Chiptuning központjába. Kézi váltós esetekben a chip tuning eredménye jól tesztelhető, mérhető.

Természetes, hogy a tuning folyamata alatt teljesítménymérést is csináltunk, így az erő, a nyomaték és pedálreakció javulásán felül kézzelfogható, kiértékelhető a megjelenített mérési eredmény. Megérkezésekor a katalógushoz viszonyítva erőben 2% (-2 lóerő) elmaradást, nyomatékban 2% (-7Nm) elmaradást regisztráltunk ezen az aktuális 14 évet megért Fordon. Így, az autó a 125 Ps 320 NM specifikációhoz viszonyítva 123 lóerőt és 313 Nm-t hozott a Prémium Pro remapunk előtt.ford-mondeo-tuning-1-8-tdci-125

Ford Mondeo további részletek

Gyártmány: Ford
Típus: Mondeo
Kivitel: 2007 – 2010
Motor: 1.8 TDCi (92 kW / 125 LE)
Katalógus teljesítmény: 125 LE
Katalógus nyomaték: 320 Nm
Váltó: Kézi
Futásteljesítmény: 240000 km
Motorvezérlő: Siemens/Continental SID206
Motorkód: QYBA
Alvázszám: WF0DXXGB
Év: 2007
Üzemanyag: Dízel
Konfiguráció: Turbódízel
Innét jött: Jászapáti

Emisszió, környezetvédelmi rendszerek
EGR, DPF, GPF, Adblue, katalizátor: érintetlen, gyári

ford-mondeo-tuning-chiptuning-1-8-tdci-125

Neked is pont ilyen Fordod van? Kérj árajánlatot most! (2 perc)
https://rigotech.hu/chiptuning-info/

Más Ford tuning kell? Akkor kezdd itt:
Ford tuning

Chiptuning kalkulátor: ajánlott biztonságos emelés ezen a Fordon

A Rigotech által javasolt, durvább igénybevételnél is strapabíró motoroptimalizálás adatai:
Prémium Pro teljesítmény: 145 LE
Prémium Pro forgatónyomaték: 370 NM
Elérhető erősebb / gyengébb beállítás is? Igen.
Ez mindössze csak cégünk ajánlása, ha biztosra akarsz menni és Neked is a legfontosabb a hosszú élettartam. Sok műhely hirdet magasabb adatokat, amelyeket vagy mérés nem támaszt alá vagy ha mégis túlhúzza az autód az agresszívabb használatból eredő mechanikai károkért nem ő, hanem Te tartod a hátad.


Ford Mondeo Tuning a Rigotech műhelyében

A tulajdonos optimalizálás okán jött a műhelyünkbe, mivel javítani szeretne autója menetdinamikáján és pedálreakcióján. Kérése ezzel együtt fogyasztás csökkenés elérése volt, a nyomaték meggyőző javulása , az autó használhatóságának javítása mellett. Ugyanakkor biztosítva az eredetivel azonos élettartamot.

Ford Mondeo chiptuning lapunk: https://rigotech.hu/kivitel/ford-mondeo/

Sok 200e km fölötti jó állapotú autóval találkozunk, ahol a tuning ígéretünk első nekifutásra szépen jön, bár általában nem ez a helyzet. A magyar autópark átlagos életkorába esik az autó, ami nem számít már fiatalnak. Igaz, ebben az időben még Autókat gyártottak, szempont volt a tartósság nem úgy, mint manapság.
A Mondeo 125 PS motorja és hajtáslánca bőséges betervezett túlméretezéssel bír, tehát a stage1 beállítás várható hozadéka jelentős. A motor tökéletes eredménnyel húzható, az elvárt futásteljesítmény kockáztatása nélkül (Rigotech technológiát használva). Esetünkben az 1.8 TDCi (92 kW / 125 LE) motor kellemesen húzható.


Az 1.8 TDCi remap előtt jól meg kell nézni milyen chippeshez látogatsz, mivel a chiptuningok minősége, haszna, díja hihetetlenül változatos!

A kocsid 125 lóerős erőforrásának valamint hajtásláncának megbízhatósága ellenére is brutálisan felrobbantható egy összecsapott akciós chiptuninggal vagy bármilyen Ford tuning box használatával. “Ahol a szolgáltatás olcsó, a termék általában silány minőségű” Nézd meg chiptuning ár irányelveinket: https://rigotech.hu/arak/

A Rigotech tuning eredménye, lépései

Műhelyünkben az általános előkészületet (interjú, állapotfelmérés, tesztkör, motordiagnosztika, az érkező motorbeállítás mentése, vizsgálata, teljesítménymérés) követte a tulajdonos szempontjainak megfelelő egyedi Prémium Pro chippelés kialakítása. A tökéletes motoroptimalizálás van, hogy két lépcsőben kerül finomításra a Ford egyediségének és az aktuális szoftververzió jellegzetességeinek lekövetésével. Leginkább fiatal autóknál vagy extrább kérések esetén elengedhetetlen a dyno teszt és műszeres kontroll.

A Ford tuning, optimalizálás eredménye ezen az 1.8 TDCi motoron: +15% (+19 lóerő) teljesítménytöbblet, a nyomaték +17% (+52 Nm) javulásával együtt. A Fordot közös tesztkör után 142 LE és 365 NM csúcsadatokkal adtuk át. Köszönjük a tulajdonos bizalmát és hogy a számtalan hazai tuningcég közül a Rigotech-re esett megtisztelő választása.

Turbódízel autóknál nem szükséges sport betétszűrőt alkalmazni mert az eleve feltöltött motoron nem fog érdemben segíteni.

Ford Mondeo 1.8 TDCi 125 LE eredménye mérőpadon

Nem valószínű, hogy van két minden szempontból azonos Ford és bár a tulajdonosok elvárásai van, hogy közel állanak egymáshoz mégis jelentős a differencia köztük. Szóval minden egyes tuningunk kimenete egyedi, kizárólag az adott műszaki állapotot és kérést mutatja! Még add hozzá, hogy valaki elfogadja az ajánlásunk, valaki durvábbra, megint valaki alá kéri. Valakinek fontos a fogyasztás, másnak meg pont ellenkezőleg. Ajánlatkérés után várunk, hogy kiderüljön, hogy a Te autód mit tud.

ford-mondeo-tuning-teljesitmenymeres-dyno-chart

Műhelyünkben kocsid maximális biztonságban szakavatott kezekben tudhatod. Ezt a dyno tesztek, diagnosztikai technikáink , ütős együttműködési lehetőségeink biztosítják. Számos ehhez hasonló Fordot teszteltünk, diagoztunk, motoroptimalizáltunk a mögöttünk álló több mint két évtizedben és ezekről többször már láthattad eredményeinket, referenciáinkat.

#Ford #Mondeo #tuning #TDCi #tuningbox #rigotech #ppro #chiptuning #motoroptimalizálás #teljesítménymérés


Chiptuning » Ford tuning » Ford Mondeo tuning » 1.8 TDCi (92 kW / 125 LE) referencia

1 Ford Mondeo tuning 1.8 TDCi 125 LE néhány referenciánk

  • Ford Mondeo tuning 1.8 TDCi 125 LE-s referenciáink még feltöltés alatt...

1.2 Ford 1.8 TDCi motor pár teljesítménymérésünk

  • Ford 1.8 TDCi 125 LE méréseink feltöltése folyamatban...
  • Ford 1.8 TDCi más teljesítményosztályú méréseink feltöltése folyamatban...

1.3 Néhány azonos motor: csoport 1.8 TDCi teljesítménymérése

  • csoport 1.8 TDCi 125 LE méréseink feltöltése folyamatban...
  • csoport 1.8 TDCi méréseink feltöltése folyamatban...

1.5 Kapcsolódó Ford tuning Rigotech szakcikkek

  • Nincs cikkünk pontosan erről a modellről.
  • Nincs cikkünk még erről a motorról.
  • Nincs Ford cikkünk.

5 Még több Rigotech Ford tuning


Rigotech Prémium Pro erős mégis biztonságos beállításainkat NE keverd össze egyéb chiptuningokkal, tuningbox ajánlatokkal! Ezeket kizárólag mi készítjük, és forgalmazzuk. Kérj ajánlatot az autódra MOST! - csak 2 percJártál már nálunk, vagy kérdésed van pont erről az autóról?

Szólj hozzá a cikkhez most, itt alul! - látni fogom és válaszolok.

Rigotech, jó autóból tökéletes!