Chiptuning » Ford tuning » Ford Mondeo tuning » 2.2 TDCi (129 kW / 175 LE) referencia

Ford Mondeo chiptuning 2.2 TDCi 175 LE 2009 Prémium Pro finomhangolás


Ford Mondeo chip tuning a 350000 km-t futott 12 éves 175 lóerős 2.2 TDCi vezérgépen, amely Felsőtárkány mellől ugrott át tuning kedvéért Szekszárdra, a Rigotech Chiptuning központjába. Kézi váltós esetekben a chippelés haszna könnyen mérhető.

Még jó, hogy a tuning alatt dyno teszteket is csináltunk, így az erő és pedálreakció javulása mellett látható, kiértékelhető a megjelenített teljesítménymérés. Kezdéskor a gyári specifikációhoz viszonyítva erőben 12% (-21 Ps) elmaradást, nyomatékban 3% (-13Nm) elmaradást mértünk ezen az aktuális 12 éves Fordon. Tehát, 175 lóerő 400 NM gyári specifikációhoz képest 154 lovat és 387 Nm-t tudott az optimalizálásunk előtt.ford-mondeo-tuning-2-2-tdci-175

Ford Mondeo alapadatok

Gyártmány: Ford
Típus: Mondeo
Kivitel: 2007 – 2010
Motor: 2.2 TDCi (129 kW / 175 LE)
Teljesítmény: 175 LE
Katalógus nyomaték: 400 Nm
Váltó: Kézi
Futásteljesítmény: 350000 km
ECU: Bosch EDC16CP39
Motorkód: Q4BA
Alvázszám: WF0GXXGB
Évjárat: 2009
Üzemanyag: Dízel
Konfiguráció: Turbódízel
Innen jött: Felsőtárkány

Emisszió, környezetvédelmi rendszerek
EGR, DPF, GPF, Adblue, katalizátor: érintetlen, gyári

noimage2

Neked is pont ilyen Fordod van? Kérj árajánlatot most! (2 perc)
https://rigotech.hu/chiptuning-info/

Más Ford tuning kell? Kezdj itt:
Ford tuning

Tuning katalógusunkban ajánlott (nem széthajtós) emelés ezen a Fordon

A Rigotech által ajánlott, durvább igénybevételnél is biztonságos motoroptimalizálás lehetőségei:
Prémium Pro teljesítmény: 195 LE
Prémium Pro forgatónyomaték: 465 NM
El lehet térni a chiptuning kalkulátor ajánlástól? Igen.
Ez csak a Rigotech ajánlása, ha nem akarsz mellémenni és Neked is a legfontosabb a hosszú élettartam. Sok tuningos feltüntet magasabb növekményeket, amiket vagy mérés nem támaszt alá vagy ha eléri a célértéket a tempósabb használatból származó mechanikai károkért nem ő, hanem Te felelsz.


Ford Mondeo Tuning a Rigotech műhelyében

Tibor optimalizálás miatt érkezett hozzánk, hogy javítsunk autója vezethetőségén és nyomatékán. Elvárása ezzel együtt kedvezőbb fogyasztás , a dinamika drasztikus növelése , a gázpedál reakció javítása mellett. Ugyanakkor biztosítva a gyár által is szavatolt alacsony szervizköltségeket.

Ford Mondeo lapunk: https://rigotech.hu/kivitel/ford-mondeo/

Gyakori, hogy ilyen magas futásteljesítménynél az autó nem tudja már a gyári paramétereket, így nem elvárható hogy a chiptuningra is tökéletesen reagáljon, de szerencsére vannak kivételek is. A magyar autópark átlagos életkorába esik az autó, ami nem számít már fiatalnak. Igaz, ebben az időben még Autókat gyártottak, szempont volt a tartósság nem úgy, mint manapság.
A Mondeo 175 lovas erőforrása számottevő betervezett túlméretezéssel van megáldva, tehát a csiptuning várható haszna bőséges. A motor szuper eredménnyel chippelhető, az élettartam sérülése nélkül (Rigotech technológiát használva). Ezek a turbódízelek jó hatékonysággal húzhatók, biztonságosan.


A 2.2 TDCi remap alkalmával meg kell nézni melyik műhelyhez fordulsz, mivel a tuningok minősége, megtérülése, díja hihetetlenül eltérő!

Szeretett autód 175 LE erőforrásának és hajtásláncának adottságai ellenére is brutálisan kinyírható egy igénytelenül kivitelezett akciós tuninggal vagy Ford tuningbox használatával. “Ahol a szolgáltatás olcsó, a termék általában silány minőségű” Nézd meg chiptuning ár irányelveinket: https://rigotech.hu/arak/

A Rigotech stage1 beállítás eredménye, folyamata

Műhelyünkben a szokásos kezdőlépéseket (interjú, állapotfelmérés, tesztkör, motordiagnosztika, az érkező motorbeállítás mentése, vizsgálata, teljesítménymérés) követte az autó gazdája elvárásainak megfelelő egyedi Prémium Pro chip tuning kivitelezése. Az elvárás szerinti beállítás néha akár négy verzió tesztelését is igényli a Ford futásteljesítményének és az aktuális szoftververzió jellegzetességeinek figyelembe vételével. Főleg fiatal autóknál vagy különleges kérések esetén létfontosságú a dyno teszt és az élő motoradatok monitorozása, kiértékelése.

A Ford tuning, chippelés eredménye ezen a 2.2 TDCi erőforráson: +17% (+26 lóerő) teljesítménytöbblet, a forgatónyomaték +15% (+57 Nm) fokozódásával . Az autót közös tesztkör után 180 lóerő és 444 NM csúcsadatokkal adtuk át. Köszönjük Tibor bizalmát és hogy a több mint 200 hazai tuningcég és „tuningcég” közül minket tisztelt meg bizalmával.

Turbódízel autóknál nem ajánlott sport betétszűrőt betenni mert az eleve feltöltött motoron nem fog érdemben segíteni.

Ford Mondeo 2.2 TDCi 175 LE teljesítménymérés diagram

FONTOS! Ritka, hogy két Ford teljesen egyforma és ugyan ügyfeleink elvárásai néha egyezést mutatnak mégis elég nagy a differencia köztük. Ezért minden egyes tuningunk teljesítménymérése eltérő, kizárólag az adott autó képességeit, tulajdonosa kérését tükrözi! Hozzá jön, hogy valaki az ajánlott értékeket kéri, más durvábbra, megint valaki meg finomabbra szeretné. Valakinek elsődleges a csökkenő fogyasztás, másnak ellenkezőleg. Kérj ajánlatot és gyere és nézd meg, hogy a Te autód mire képes.

ford-mondeo-tuning-teljesitmenymeres-dyno-chart

Nálunk a nagy becsben tartott autód teljes biztonságban szakértő kezekben tudhatod. Ezt a pados mérések, diagnosztikai módszereink , biztonságot adó garanciáink szavatolják. Számos ehhez hasonló Fordot diagoztunk, optimalizáltunk az elmúlt több mint 22 évben és ezekről többször publikáltuk eredményeinket, referenciáinkat.

#Ford #Mondeo #tuning #TDCi #tuningbox #rigotech #ppro #chiptuning #motoroptimalizálás #teljesítménymérés


Chiptuning » Ford tuning » Ford Mondeo tuning » 2.2 TDCi (129 kW / 175 LE) referencia

1 Ford Mondeo tuning 2.2 TDCi 175 LE néhány referenciánk

  • Ford Mondeo tuning 2.2 TDCi 175 LE-s referenciáink még feltöltés alatt...

1.5 Kapcsolódó Ford tuning Rigotech szakcikkek

  • Nincs cikkünk pontosan erről a modellről.
  • Nincs cikkünk még erről a motorról.
  • Nincs Ford cikkünk.

5 Még több Rigotech Ford tuning


Rigotech Prémium Pro erős mégis biztonságos beállításainkat NE keverd össze egyéb chiptuningokkal, tuningbox ajánlatokkal! Ezeket kizárólag mi készítjük, és forgalmazzuk. Kérj ajánlatot az autódra MOST! - csak 2 percJártál már nálunk, vagy kérdésed van pont erről az autóról?

Szólj hozzá a cikkhez most, itt alul! - látni fogom és válaszolok.

Rigotech, jó autóból tökéletes!